Seful Apple isi suspenda activitatile pe motiv medical

Joi, 15 Ianuarie 2009, ora 09:40
1763 citiri
Seful Apple isi suspenda activitatile pe motiv medical

Steve Jobs, seful executiv si co-fondator al companiei Apple, a anuntat, ieri, ca problemele sale de sanatare sunt "mai complexe" decat crezuse anterior si ca va absenta de la conducerea companiei, pe motiv medical, pana in luna iunie, scrie "The Independent". Anuntul, trimis pe email angajatilor la campusul Apple din Cupertino, California, poate alimenta cele mai negre temeri ale investitorilor companiei, care incearca de cateva saptamani sa clarifice zvonurile contradictorii despre sanatatea lui Steve Jobs. Seful Apple, in varsta de 53 de ani, a fost tratat de cancer la pancreas in 2004. In timpul ultimelor ore de tranzactionari, actiunile Apple, care produce gadgeturile iPod si iPhone, au pierdut 10 din valoare in urma anuntului.


Speculatiile facute asupra starii de sanatate a lui Steve Jobs au aparut la mijlocul anului trecut, cand a inceput sa slabeasca vizibil. Saptamana trecuta, Jobs a emis un comunicat in care anunta ca a fost diagnosticat cu o forma rara de dezechilibru hormonal.


Aseara, seful Apple a spus ca atributiile de conducere a companiei vor fi preluate de seful operatiunilor Apple, Tim Cook. "Din pacate, curiozitatea asupra sanatatii mele continua sa creeze confuzie, atat in gandurile mele, cat si in cele ale angajatilor Apple", a scris Jobs. "Mai mult, in timpul ultimei saptamani, am descoperit ca problemele de sanatate cu care ma confrunt sunt mai complexe decat crezusem initial".