Securitatea virtuala, in pericol: de ce sa-ti criptezi e-mailul

Luni, 09 August 2010, ora 23:36
2422 citiri
Securitatea virtuala, in pericol: de ce sa-ti criptezi e-mailul

In casuta de e-mail se gasesc informatii importante despre tine si afacerea ta. De cele mai multe ori, aceste informatii pot fi usor accesate de persoane cu intentii nu foarte bune.

Daca vrei sa fii sigur ca datele clientilor cu care ai comunicat prin e-mail raman confidentiale, este timpul sa apelezi la un plus de securitate, potrivit Wired.com.

In ultimul timp, au aparut mai multe programe de criptare, care securizeaza transmiterea de informatii prin e-mail.

Criptarea functioneaza la fel ca orice combinatie lacat-cheie. Lacatul va fi, in acest caz, software-ul, iar cheia care "deschide" si "inchide" e-mailul va consta intr-o parola.

Alege software-ul potrivit

Programul de encriptare va fi integrat in clientul de mailing, astfel ca alegerea ta ar trebui sa fie in concordanta cu acest client.

Microsoft Outlook foloseste o criptare TDEA (Triple Data Encryption Algorithm), Apple Mail suporta criptarea de tip X.509, iar Firefox ofera un plug-in GPG (Gnu Privacy Guard) pentru serviciul Gmail.

Creeaza "cheia"

Pentru a incepe criptarea, trebuie sa alegi o semnatura digitala sau o parola. Aceasta va trebui sa fie lunga si complicata. Nu este indicat sa se foloseasca nume, date sau adrese drept parola.

O alta solutie este folosirea website-urilor care ofera o certificare de autoritate. Aceste site-uri creeaza o pereche de coduri de acces, unul pentru tine si unul pentru cei care primesc mailurile de la tine.

Viitorul criptarii


In momentul de fata, majoritatea programelor folosesc o criptare de 4096 de biti. Pe masura ce PC-urile devin tot mai puternice, spargerea criptarii devine mai usoara.

Specialistii lucreaza deja la realizarea unui sistem complet nou, numit criptare cuantica.

#criptare, #e, #mail, #securitate, #virtuala , #stiri Apple