Sase aplicatii de smartphone care iti vor revolutiona vacanta

Luni, 15 August 2011, ora 12:46
2864 citiri
Sase aplicatii de smartphone care iti vor revolutiona vacanta

Daca ai un smartphone, atunci vacanta ta incepe sa devina din ce in ce mai simpla. Nu mai ai nevoie sa intrebi in stanga si in dreapta cand pleci in calatorie cum sa ajungi la cele mai importante puncte de atractie. O serie de aplicatii pentru iPhone si pentru telefoanele Android te pot ajuta foarte mult, cum ar fi un traducator de buzunar, GPS-ul, ghidul turistic interactiv, WI-Fi Finder-ul sau o harta a transportului public din toate orasele europene. 

Navigon MobileNavigator Europe

Este cea mai buna aplicatie de GPS care te poate scoate de la ananghie in 40 de tari, are optiunea "text to speech" (poti pronunta numele strazilor cu voce tare si aplicatia incepe sa ruleze) dar poti activa si optiunea "trafic live", care costa 20 de euro pe an si este eficienta daca pornesti la drum cu o rulota: iti prezinta toate punctele de parcare, cele mai simple rute sau unde sunt ambuteiaje sau restrictii de circulatie. Costa 90 de euro in Apple Store si 60 de euro in Android Market.

Guides mTrip

Aplicatia nu este doar un simplu ghid turistic. Va permite sa va construiti un itinerar personalizat pe gusturile dumneavoastra. Nu trebuie sa specificati decat datele calatoriei, hotelul, iar aplicatia va prezinta cele mai bune rute catre principalele puncte de atractie din oras, ba calculeaza si in cat timp ajungeti pe ele daca o luati pe jos. Costa 5 euro in App Store si 4,23 euro in Android Market.

Wi-Fi Finder

Cauti un hotspot Wi-Fi? Aceasta aplicatie a indexat 545.000 de locuri cu acces la spoturi WI-Fi gratuite in 144 de tari. Este cea mai completa aplicatie de acest gen, beneficiind si de sistemul GPS pentru a va indruma in timp real pe unde s-o luati catre cel mai apropiat hotspot. Este gratis, atat in App Store cat si in Android Market.

MetrO

Iti arata toate planurile de transport public din 400 de orase din intreaga lume. Hartile au fost facute voluntar, dar nu ofera si programul de transport. Aplicatia este gratuita in Apple Store, Ovi, pentru BlackBerry si Windows.

My Translator Pro

Este una dintre putinele aplicatii care functioneaza si atunci cand nu ai o conexiune la internet. Ofera traduceri in 52 de limbi iar rezultatele sunt si citite cu o voce sintetica, pentru a invata utilizatorul, pronuntia. Costa 1,60 euro in App Store.

Liligo

Aplicatia este ideala pentru gasirea unui bilet de avion la preturi de discount. Contine informatii de la peste 3000 de aeroporturi din intreaga lume si peste 250 de site-uri specializate (companii aeriene, tour-operatori). Este gratuita in App Store.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#aplicatie, #aplicatii smartphone, #app store, #iphone, #vacanta , #stiri Apple