RIM, producatorul BlackBerry, a afisat un profit trimestrial de 475,6 mil. dolari

Vineri, 25 Septembrie 2009, ora 16:12
1738 citiri
RIM, producatorul BlackBerry, a afisat un profit trimestrial de 475,6 mil. dolari

Research in Motion (RIM), producatorul telefoanelor multifunctionale BlackBerry, a inregistrat in al doilea trimestru o scadere a produsului net cu 4%, la 475,6 milioane dolari, rezultatele fiind afectate de recesiune si de concurenta puternica din partea Apple, potrivit Les Echos, informeaza NewsIn.

In aceeasi perioada a anului trecut, RIM a inregistrat un profit net de 495,5 milioane dolari.

Cifra de a afaceri a crescut in al doilea trimestru cu 37%, la 3,53 miliarde dolari (2,4 miliarde euro), de la 2,58 miliarde dolari in al doilea trimestru din 2008.

Analistii estimau, in medie, ca cifra de afaceri va avansa la 3,63 miliarde dolari.

Grupul canadian a reusit sa obtina in trimestrul ce s-a incheiat la 29 august numai 3,8 milioane de noi abonati, cifra situata la limita inferioara a estimarilor publicate in iunie, aducand numarul utilizatorilor BlackBerry la 32 milioane.

Inainte de publicarea rezultatelor, unii investitori se temeau ca situatia economica dificila din Statele Unite ar putea determina companiile sa amane reinnoirea telefoanelor BlackBerry pentru angajati.

De asemenea, acestia se temeau ca, pe partea de persoanelor fizice, un segment de crestere neta pentru companie, clientii se vor indrepta din ce in ce mai mult spre telefoane mai putin sofisticate, insa mai ieftine.

Pentru cel de-al treilea trimestru, ce se va incheia la 28 noiembrie, RIM prevede o cifra de afaceri de 3,6-3,8 miliarde dolari si vanzari de 9,2-9,9 milioane telefoane.

 

Economistul Andrei Caramitru pune pe masă 100.000 de euro: ”Vi-i dau eu, mă angajez aici public”. Care e condiția
Economistul Andrei Caramitru pune pe masă 100.000 de euro: ”Vi-i dau eu, mă angajez aici public”. Care e condiția
Andrei Caramitru, fiul regretatului Ion Caramitru, cunoscut analist economic mai ales în spațiul online, a avut o postare pe Facebook prin care a pus pe masă suma de 100.000 de euro, promisă...
#afaceri, #blackberry, #cifra, #profit, #rim , #stiri Apple