Pentagonul gandeste "outside the box" si apeleaza la Apple pentru a-si depasi rivalii

Luni, 31 August 2015, ora 12:30
4980 citiri
Pentagonul gandeste "outside the box" si apeleaza la Apple pentru a-si depasi rivalii
Foto: Pixabay

Armata SUA va aloca 75 de milioane de dolari pentru a ajuta un consortiu de firme IT si cercetatori sa dezvolte sisteme electronice dotate cu senzori, suficient de flexibile pentru a fi purtate de soldati sau de a fi montate in fuselajul unui avion.

Consortiul ales poarta numele FlexTech Alliance, si include nume mari precum Boeing, Apple, Harvard, dar si Advantest Akron Polymer Systems sau Kalamazoo Valley Community College, scrie Reuters.

Grupul are in plan construirea de electronice hibride care pot fi dotate cu senzori dar si intinse sau indoite pentru a se adapta oricarei platforme pe care sunt amplasate.

"Aceasta este o tehnologie absolut noua care foloseste materiale avansate si flexibile pentru a crea circuite, sisteme de comunicatie, senzori si energie, in combinatie cu cip-uri de silicon, iar rezultatul va fi o serie de produse electronice de ultima generatie", a declarat Secretarul de stat din Ministerul Apararii SUA, Ash Carter, in cadrul unui eveniment care a avut loc la centrul de cercetare Ames al NASA din Sillicon Valley.

Consortiul va fi condus de Laboratorul de Cercetare al Fortelor Aeriene SUA, care va contribui si el cu 90 de milioane de dolari la acest proiect. Autoritatile locale vor contribui si ele cu fonduri, ridicand suma dedicata acestui proiect la 171 de milioane de dolari pentru urmatorii cinci ani.

Oficialii apararii sustin ca dezvoltarea rapida a noilor tehnologii din intreaga lume forteaza Pentagonul sa caute parteneriate cu sectorul privat si sa renunte la vechiul obicei de a-si dezvolta singur tehnologia

"Intotdeauna am insistat ca Pentagonul sa gandeasca inovator, dincolo de cei cinci pereti ai cutiei in care se afla, sa investeasca in inovatia generata aici in Silicon Valley dar si in comunitatile tehnologice din intreaga tara", a spus Carter.

#tehnologie armata SUA, #Pentagon Apple colaborare , #stiri Apple