O noua lovitura pentru Sony: Apple retrage 1,8 milioane de baterii

Vineri, 25 August 2006, ora 10:58
977 citiri

Apple va inlocui aproximativ 1,8 milioane de baterii pentru laptop. Ca si in cazul Dell, bateriile erau fabricate de compania Sony si sunt retrase de pe piata din cauza pericolului unei supraincalziri, informeaza agentia EFE.Bateriile cu probleme sunt utilizate la modelele iBook si PowerBook cu procesator G4 si, potrivit autoritatilor americane ce se ocupa de protectia consumatorilor, au fost intrebuintate la computerele vandute intre octombrie 2003 si august 2006.

Potrivit comisiei, s-au inregistrat noua incidente in care bateriile s-au supraincalzit, iar in doua dintre cazuri utilizatorii au suferit arsuri usoare.

Anuntul retragerii bateriilor de pe piata a fost facut de ambele companii, si vine la numai o saptamana dupa ce Dell a inceput cea mai mare campanie de retragere a unui produs de pe piata, din istoria companiilor de electronice. Atunci, compania americana a informat ca va retrage 4,1 milioane de baterii Sony, folosite pentru laptopurile sale.

Datele producatorului arata ca in jur de 1,1 milioane de calculatoare Apple in care sunt incorporate baterii defectuoase au fost comercializate in Statele Unite, iar vreo 700.000 in strainatate.

Compania nipona estimeaza ca retragerea bateriilor pentru computere de catre Dell si Apple o va costa intre 157 si 170 de milioane de dolari, in timp ce Apple nu considera ca pierderile companiei vor fi prea mari.

Reprezentantii Hewlett-Packard si Gateway au declarat ca produsele lor nu prezinta probleme si ca nu exista riscul provocarii unui incendiu din cauza bateriilor intrebuintate.

Comisia de control ii sfatuieste pe utlizatori sa scoata bateriile din computere, sa foloseasca PC-urile numai conectate la reteaua electrica si sa conecteze reprezentantele Apple.

Bloombiz