Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Napster Inc. patrunde pe piata japoneza la concurenta cu Apple Music Inc.

Napster Inc. patrunde pe piata japoneza la concurenta cu Apple Music Inc.

Compania Napster Inc. a anuntat, marti, ca a lansat un serviciu de descarcat muzica de pe internet in Japonia, concurand pe aceasta piata serviciul similar lansat de Apple Computer Inc., informeaza Reuters.Nou infiintata companie Napster Japan reprezinta o asociere intre Napster USA si Tower Records Japan Inc. si va introduce un nou serviciu care va permite membrilor inregistrati sa asculte si sa descarce muzica din baza de date disponibila pe internet in schimbul unui abonament lunar de 16,80 de dolari.

Utilizatorii vor putea sa-si transfere muzica descarcata pe playerele si mediile de stocare pe care le detin.

'Ar fi fost foarte greu pentru noi sa reusim sa intram pe aceasta piata fara sa beneficiem de sprijinul unui partener local important', a declarat presedintele Napster Brad Duea referindu-se la colaborarea cu Tower Records Japon Inc.

Principalul deziderat al Napster in Japonia este de a se extinde pe o piata unde majoritatea oamenilor prefera sa descarce muzica direct pe telefoanele mobile fara sa mai apeleze la computerele personale. KDDI Corp., cea de-a doua companie de telefonie mobila ca dimensiuni din Japonia, este in acelasi timp lider de piata in ceea ce priveste descarcarea de muzica direct pe telefonul mobil prin conexiuni de tip wireless.

Utilizatorii noului serviciu Napster vor fi nevoiti pentru moment sa conecteze la calculator un player audio special pentru a putea transfera fisierele descarcate. printre playerele compatibile cu serviciul Napster se numara modele realizate de companiile nipone Sony Corp. si Toshiba Corp..

In urmatorii trei ani Napster are drept obiectiv atragerea a peste 1 milion de clienti inscrisi in baza de date si facilitarea a peste 1 milion de descarcari individuale de muzica de pe site pana in luna martie a anului viitor. Noul serviciu va permite si persoanelor care nu sunt inscrise in baza de date sa descarce muzica.

Lista de muzica a noului site Napster contine 1,5 milioane de titluri, majoritatea internationale, urmarindu-se insa si extinderea ofertei prin integrarea unui numar cat mai mare de artisti japonezi. Comparativ, serviciul Apple's iTunes este prezent pe piata nipona de mai mult de un an si ofera utilizatorilor sai aproximativ 2 milioane de melodii de descarcat.

Rompres

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 935 ori