Magazinele Apple au cele mai mari vanzari pe mp din SUA

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 13:52
1282 citiri
Magazinele Apple au cele mai mari vanzari pe mp din SUA

Magazinele Apple au cele mai mari vanzari pe metru patrat din Statele Unite, potrivit datelor companiei Retail Sails, care arata ca cea mai eficienta utilizare a spatiului de retail este comercializarea de produse scumpe.

Producatorul iPhone si iPad a avut vanzari de 65.121 dolari pe metru patrat (6.050 dolari pe picior patrat) in perioada de 12 luni incheiata in iunie, devansand lantul de magazine Tiffany, specializat in retailul de bijuterii, si Lululemon Athletica, companie care vinde imbracaminte pentru yoga, conform CNBC.

Productivitatea retelei de magazine Apple, in prezent la circa 390 de unitati, a crescut puternic in ultimii ani, odata cu introducerea iPhone si iPad.

Unele magazine specializate in bunuri de lux au o productivitate extrem de ridicata, in timp ce marile grupuri de retail, care ruleaza volume mari de bunuri, se situeaza la un nivel mai redus, a declarat directorul general al companiei de imobiliare Savills, Gerry Mason.

Apple se afla cu mult inaintea celorlate companii care completeaza primele locuri ale topului Retail Sails, potrivit CNBC. Productivitatea Apple a fost de doua ori mai mare decat cea a Tiffany, cu vanzari de 32.460 dolari pe metru patrat (3.017 dolari pe picior patrat) in ultimele 12 luni de rezultate financiare. Lululemon, pe trei, a inregistrat vanzari de 20.800 de dolari (1.936 dolari pe picior patrat).

Mai mult de jumatate din cei 72.000 de angajati cu norma intreaga ai Apple lucrau in magazinele companiei in septembrie. Potrivit Apple, venitul mediu pe magazin a avansat cu 19% anul trecut, la 51,5 milioane de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Interzicerea închirierii locuințelor în blocurile cu bulină. Expert: "Sunt multe clădiri la fel de vulnerabile"
Pregătirea României și a Capitalei pentru următorul mare cutremur a intrat pe agenda publică în 2024. Miercuri, 10 aprilie, edilul Nicușor Dan a anunțat un proiect pilot de evaluare rapidă...
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
#magazine Apple vanzari SUA, #vanzari iPhone iPad Apple, #vanzari iPhone SUA , #stiri Apple