Istoria nuntilor imparatesti: De la Lady Di la Kate Middleton

Luni, 25 Aprilie 2011, ora 10:18
7130 citiri
Istoria nuntilor imparatesti: De la Lady Di la Kate Middleton

Casatoria printului William cu Kate Middleton se va inscrie in topul celor mai frumoase nunti regale care au marcat secolul XX si inceputul secolului XXI. Evenimenul anului va egala de departe celebra nunta a printului Charles cu Diana Spencer.

Grace Kelly & Printul Rainier

Actrita de la Hollywood, Grace Kelly a devenit printesa de Monaco cand s-a casatorit cu printul Rainier in 1956. Cuplul s-a intalnit in 1955 la festivalul de film de la Cannes.

Opt luni mai tarziu a fost anuntata logodna celor doi.

Pe 18 aprilie, cuplul regal s-a casatorit in camera tronului in stil baroc din Palatul Monaco.

Cununia religioasa s-a tinut la Catedrala din Monaco, unde au participat aproximativ 600 de persoane.

Cei doi si-au petrecut luna de miere intr-o croaziera in jurul Mediteranei la bordul yachtului Deo Juvante II, cadoul de nunta al mirelui pentru frumoasa sa sotie.

Printesa Margaret si Anthony Armstrong

Printesa Margaret, cea de-a doua sora a reginei Elisabeta a II-a, a fost copilul rebel al familiei.

Viata printesei Margaret a constituit un subiect de discutie pentru intreaga presa britanica, de la logodna cu Peter Townsend, pilot al Royal Air Force, pana la Anthony Armstrong-Jones, conte de Snowdown, cu care s-a casatorit in 1960 si de care a divortat in 1978.

Diana Spencer & printul Charles

Cei doi s-au casatorit la Londra pe 29 iulie 1981, la Catedrala Sf Paul, unde Lady Diana a ajuns intr-o caleasca de sticla insotita de tatal ei.

Dupa cununia religioasa, mirii s-au retras la Palatul Buckingham unde au sarbatorit evenimentul impreuna cu invitatii.

Luna de miere si-au petrecut-o la casa familiei Mountbatten din Hampshire, intr-o croaziera de 12 zile pe Mediterana si la Balmoral, mosia reginei. Casnicia lor nu a durat insa decat 15 ani, fiindca in 1996 cei doi au divortat.

Printul Andrew, duce de York si Sarah Ferguson

Al treilea copil al reginei Elisabeta s-a casatorit cu Sarah Ferguson pe 23 iulie 1986 la catedrala Westminster Abbey.

Ca si printesa Diana, Sarah a ajuns la biserica intr-o trasura de sticla alaturi de tatal ei, unde asteptau aproape 2000 de persoane printre care Elton John, Nancy Reaga, Estee Lauder.

Rochia miresei impresiona prin trena de 13 metri, care avea un blazon cu litera A si o ancora care reprezenta cariera navala a mirelui.

Petrecerea regala a avut loc la hotelul de 5 stele Mayfair Claridges, unde au participat 300 de persoane.

Dupa nunta, ducesa si ducele s-au mutat la resedinta lui Andrew de la etajul doi din palatul Buckingham, unde Sarah a locuit de la inceputul logodnei.

In ianuarie 1992 cei doi au decis sa se desparta , Sarah spunand ca mariajul ei a inceput sa se clatine dupa o saptamana de la nunta din cauza carierei navale a lui Andrew.

Rania al Yassin si printul Al Abdullah

Actuala regina a Iordaniei a devenit una din cele mai puternice femei din lume dupa casatoria cu printul Abdullah al II-lea.

Inainte de a se casatori Rania lucra pentru Apple. De cand a devenit regina, Rania a fost un ambasador important pe probleme de educatie.

Nunta acestora a avut loc pe 10 iunie 1993.

Printesa Mary a Danemarcei si printul Frederik

Inainte de a-l cunoaste pe Frederik, Mary era o absolventa a facultatii de Drept si lucra ca agent imobiliar.

Ceremonia fastuoasa s-a bucurat de prezenta celor mai cunoscute familii regale si a celor mai importanti sefi de stat si de guvern din Europa.

Cei doi s-au casatorit pe 14 mai 2004, la Copenhaga.

Nunta celor doi a fost transmisa in direct la televiziunea daneza, fiind urmarita de aproape cinci milioane de telespectatori si 800 de invitati din toate colturile lumii.

Printul Felipe al Spaniei si Letitia Ortiz

Printul Felipe si printesa Letitia s-au casatorit la catedrala Nuestra Senora de Madrid din Spania pe 22 mai 2004.

Cu ocazia nuntii au fost plantate un million de flori rosii, galbene si sofran.

Rochia cu o trena impresionanta cu motive heraldice a fost de un rafinament desavarsit, apreciat de toti invitatii.

In timpul ceremoniei, conform traditiei, cei doi miri si-au oferit unul altuia 13 monede de aur, simbol al dorintei de a imparti totul.

La nunta acestora au fost prezenti 1400 de invitati, printre care 30 de sefi de stat.

Kate Middleton si printul William

Cel mai asteptat eveniment al anului va avea loc pe 29 aprilie, ceremonia desfasurandu-se la Westminster Abbey. Dupa ceremonie mirii se vor intoarce la palatul Buckingham, la acelasi balcon la care au pozat si printul Charles si Lady Di, dupa nunta lor din 1981.

Peste 1900 de invitati sunt asteptati la nunta anului 2011. Se presupune ca la nunta regala vor onora invitatiile demnitari straini, politicieni din intreaga lume, activisti din sectorul caritabil, dar si vedete, printre care numele Victoriei si al lui David Beckham sunt cel mai des vehiculate.

Din randul invitatilor mai fac parte Regele Constantin, fostul monarh al Greciei, si Regina Anne-Marie, sau Printul Alexandru al Serbiei. Alte VIP-uri cu sange albastru care sunt asteptate sunt Printul Paul si Printesa Lia de Romania, familiile regale din Spania, Olanda, Norvegia, Suedia sau Danemarca.

Invitatiile de nunta sunt pe stil clasic, scrise de mana si incrustate cu aur.

#casatoria printului william cu kate middleton, #kate middleton, #nunta diana spencer, #nunta regala 2011, #nunti britanice, #nunti regale , #stiri Apple