IRIS, distribuitorul Apple in Romania, devine Apcom

Marti, 02 Iunie 2009, ora 16:02
2193 citiri
IRIS, distribuitorul Apple in Romania, devine Apcom

Distribuitorul produselor Apple in Romania, Integrated Romanian Information Systems (IRIS), isi va schimba denumirea in Apcom Romania, pana la finele anului, si estimeaza o crestere cu 10-20% a vanzarilor, de la o valoare estimata la 13 milioane de euro in 2008.

"Primul trimestru a fost unul dificil si, de la o estimare initiala de crestere a vanzarilor de 60%, am reajustat obiectivul pentru acest an la 10-20%. In 2008, vanzarile IRIS catre partenerii locali s-au ridicat la 13 milioane de euro, o cifra finala urmand sa fie comunicata dupa incheierea auditului in cursul acestei luni", a declarat, marti, intr-o conferinta, directorul general al companiei, Nikolai Savov.

Directorul de marketing al IRIS, Zsolt Kadar, a afirmat ca decizia de rebranding a fost luata in urma cresterii afacerilor firmei, dar si ale grupului libanez de companii din care face parte, MDS Holdings, in Europa Centrala si de Est.

"Cresterea afacerilor a dus la un interes mai ridicat din partea grupului american Apple pentru afacerile din zona Europei Centrale si de Est. Toate actiunile MDS Holdings din aceasta zona se vor face dupa modelul Apple si sub brandul Apcom", a spus Kadar.

IRIS si-a inceput activitatea in anul 1994 si, din 1998, a intrat in componenta grupului de companii MDS Holding, cu sediul central in Liban.

Apcom Group a fost fondat in 1987 si relansat in primavara anului 2009, avand ca scop distributia IT&C in regiune. Sediul companiei si centrul de distributie se afla in Budapesta, Ungaria.

Compania distribuie produse Apple si complementare produselor Apple in Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Macedonia, Muntenegru, Romania, Slovacia, Slovenia si Serbia.

MDS Holdings isi desfasoara activitatea de 35 de ani in 67 de tari prin aproape 100 de companii din zona Europei Centrale si de Est, Orientului Mijlociu si Africa (EMEA).

Afacerile holdingului au depasit un miliard de dolari in 2008, potrivit lui Kadar.

Apple si-a inceput activitatea in 1970, odata cu lansarea modelului Apple II si a introducerea calculatorului Macintosh in 1980.

In 2008, afacerile Apple au crescut cu 35%, la 32,4 miliarde de dolari.

#apcom, #apple, #iris, #produse , #stiri Apple