iPhone influenteaza inca piata mobilelor

Luni, 23 Februarie 2009, ora 11:22
2495 citiri
iPhone influenteaza inca piata mobilelor

La mai mult de 18 luni dupa ce a fost lansat, iPhone-ul celor de la Apple continua sa influenteze piata telefoanelor mobile.

Astfel, la Mobile World Congres din Barcelona, majoritatea modelelor noi s-au inspirat de smartphone-ul produs de Apple, informeaza The Telegraph.

Acesta din urma s-a vandut in 17 milioane de exemplare de la lansare, iar consumatorii au achizitionat peste 500 de milioane de aplicatii, jocuri si programe de pe iTunes, magazinul online dedicat dispozitivului.

De altfel, magazinele pentru aplicatii au fost in atentia producatorilor in acest an. Nokia, Microsoft, Orange si O2 au anuntat planuri pentru lansarea unor servicii de download rapid de jocuri si aplicatii pentru telefoanele lor.

Compania care a lansat Blackberry, Research in Motion, dar si Google, vor lansa astfel de magazine in acest an.

Unu dintre cele mai impresionante dispozitive prezentate in cadrul congresului din Barcelona este telefonul mobil de la Sony Ericsson Idou, dotat cu o camera foto de 12,1 megapixeli, asociate, de obicei, cu aparatele foto profesioniste.

Pe de alta parte, Samsung Omnia HD este primul telefon mobil dotat cu o camera video capabila sa inregistreze si sa redea la nivel de inalta definitie de 720p.

Unul dintre serviciile cele mai importante sunt cele de tipul "location-aware", care ofera informatii despre magazinele, restaurantele sau cinematografele din apropiere.

#iphone, # apple, # telefoane mobile, # nokia, # orange, # microsoft , #stiri Apple