iPhone Gold a declansat febra "chinezeasca". Cat costa terminalul auriu pe piata neagra

Marti, 24 Septembrie 2013, ora 11:45
6115 citiri
iPhone Gold a declansat febra "chinezeasca". Cat costa terminalul auriu pe piata neagra
Apple a vandut peste 9 mil de iPhone in primele zile. Sursa Foto: BusinessInsider

Apple nu a reusit sa acopere cererea "nebuna" de iPhone 5S, ceea ce a dus la crearea unei piete "second hand" unde pretul pentru acest terminal a inregistrat o crestere fulminanta, cei mai multi dintre cei interesati fiind din China.

Un iPhone Gold a fost vandut, pe eBay, la un pret de 10.100 de dolari, dupa 51 de oferte. Un participant la licitatie a ridicat pretul de la 2.500 de dolari la 10.000 de dolari, insa castigatorul a plusat cu inca 100 de dolari.

Pretul pentru iPhone gold a crescut rapid pe eBay. Sursa Foto: eBay

Inca nu este clar de ce Apple nu poate acoperi toata cererea de terminale iPhone, varianta aurie. Oficial, comenzile online vor fi acoperite pana la inceputul lunii octombrie.

iPhone auriu nu este disponibil in toate ofertele

Cei de la BusinessInsider au remarcat faptul ca, primele zile de la lansare, multe magazine nu aveau in oferta telefoanele aurii, modelul nefiind disponibil chiar si in unele tari si in ofertele unor operatori de telefonie mobila.

De asemenea, Apple Store din San Francisco, unul dintre cele mai importante magazine ale Apple, avea numai 20 de astfel de terminale in raft.

Dupa primele zile, cand a fost o adevarata nebunie, iPhone-ul auriu se mai gaseste pe eBay, la preturi care ajung si la 4.600 de dolari.

In China, iPhone gold este de doua ori mai scump pe piata "gri"

In China, iPhone auriu costa echivalentul a 1.634 de dolari, pe piata "gri", de aproape doua ori peste pretul de retail. In ziua lansarii, in Hong Kong modelele aurii au fost cumparate si la preturi de 1.161 dolari, cu 721 de dolari peste pretul de retail.

Si nu in ultimul rand, o companie, Gold Genie, vinde terminale iPhone acoperite cu aur adevarat, la un pret de 2.850 de dolari.

Golden Genie vinde iPhone cu carcasa acoperita cu aur. Sursa Foto: Golden Genie

Terminalele iPhone 5S nu sunt, bineinteles, acoperite cu aur, ci carcasa de aluminiu este vopsita cu o culoare asemanatoare cu aurul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Apple iPhone, #pret iphone, #iPhone pret, #piata neagra china , #stiri Apple