iPhone 5 este aproape. Urmeaza "nebunia" iPhone 6

Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 15:28
3695 citiri
iPhone 5 este aproape. Urmeaza "nebunia" iPhone 6

Nici nu s-au racit stirile cu privire la lansarea iPhone 5 din septembrie, ca Internetul a inceput sa se umple de zvonuri in legatura cu dezvoltarea celui de-al saselea iPhone. 

Cel care a dat tonul la presupuneri a fost ziarul japonez Nikkan care a scris la inceputul saptamanii despre faptul ca Sharp a inceput deja sa lucreze la ecranul urmatorului telefon Apple.

Vestea a aprins imaginatia fanilor Apple, care au inceput sa impartaseasca anumite posibilitati, in legatura cu lansarea iPhone 6.

Iata cele mai interesante zvonuri de pana acum, potrivit The Atlantic.

Data de lansare

Ziarul Nikkan sugereaza ca urmatorul model de iPhone, dupa cel ce va fi lansat in acest an, va intra in atentia publicului in prima jumatate a anului 2012.

Nu este o afirmatie lipsita de temei, devreme ce Apple si-a format un flux al lansarilor, de "un iPhone pe an".

Display LCD de la Sharp



Ecranele cu cristale lichide produse de Sharp sunt facute din polisilicon la temperaturi scazute (p-SI).

Compania se afla in proces de reorganizare a fabricii Kameyama, care a produs pana acum numai televizoare LCD, pentru a face fata nivelului de productie cerut de Apple.

Sharp urmeaza sa inceapa productia noilor display-uri in primavara anului viitor.

Tehnologia p-SI este folosita si de Toshiba, insa numai la display-urile pentru masini, ecranele de acest tip fiind considerate prea scumpe pentru o tableta portabila.

Mai subtire, mai usor

Noul ecran va permite un design mai suplu. In cazul display-ul pSI, tranzistorii TFT sunt facuti din silicon policristalin.

Folosind aceasta metoda, TFT-ul se subtiaza considerabil.

Astfel, lasa mai mult spatiu de manevra celor care se ocupa de partea de design, un obiectiv logic fiind "subtierea" smartphone-ului.

Durata mai mare a bateriei

Tot un avantaj al folosirii noului ecran este si cresterea perioadei de viata a bateriei.

Senzorul optic, circuitele de procesare a semnalului si alte componente sunt asezate direct pe un substrat de sticla, ceea ce elimina nevoia unor piese suplimentare.

Asadar, pe langa spatiul castigat, iPhone 6 castiga si eficienta, potrivit Apple Insider.

Software nou

iPhone 6 urmeaza sa fie construit in jurul unui software nou, mai dezvoltat decat cel al iPhone 5.

Cum va arata cu exactitate este greu de imaginat, devreme ce nici macar sistemul de operare pentru generatia a 5-a nu a fost facut public, acest lucru urmand sa se intample in cadrul conferintei Worldwide Developer, din iunie.

De asemenea, se asteapta ca iPhone 5, si orice model ii urmeaza, sa fie dotat cu noul procesor A5, folosit de Apple si la tableta iPad 2.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#apple, #smartphone, #iphone 5, #iphone 6, #lansare iphone, #lansare iphone 5, #zvonuri iphone 6 , #stiri Apple