iPhone 4S a fost lansat oficial de Apple

Marti, 04 Octombrie 2011, ora 21:27
4764 citiri
iPhone 4S a fost lansat oficial de Apple

iPhone 4S a fost lansat astazi, de Tim Cook, noul CEO Apple, desi publicul astepta cu nerabdare lansarea iPhone 5.

iPhone 4S dispune de procesor Apple A5, utilizat pentru iPad 2. Noul procesor va fi extrem de util pentru jocuri, a declarat Philip Schiller, senior vice-presedinte Worldwide Product Marketing Apple, scrie The Wall Street Journal.

iPhone 4S are un design similar cu iPhone4, dual core, iar bateria dispozitivului a "suferit" o actualizare extrem de interesanta: dureaza pana la opt ore de apeluri 3G, noua ore de navigare wi-fi pe internet si zece ore de video.

In continuare, este prezentat sistemul wireless. Noul telefon poate sa faca schimbul intre doua antene pentru a imbunatati calitatea apelului si are o viteza dubla de descarcare de pe internet. Viteza de download ajunge pana la 14.4 mbps.

iPhone 4S functioneaza in GSM si CDMA, in functie de retea, fiind un beneficiu pentru oamenii care calatoresc in jurul lumii si vor sa faca schimbul intre retele.

Smartphone-ul este dotat cu o camera foto de 8 MP cu senzor care permite realizarea unor fotografii de trei ori mai rapid decat iPhone4, suprinde cu 73% mai multa lumina, pentru o claritate superioara.

Airplay este sistemul utilizat de Apple pentru media streaming, inclusiv pentru Apple Tv. iPhone 4S, ca si iPad2, va dispune de "Airplay Mirroring", care iti permite sa transpui intocmai ceea ce vezi pe ecranul telefonului pe un ecram mare TV, prin Apple TV.

Apoi, Schiller a prezentat programul "Siri", caracterizat drept "asistentul inteleigent care iti permite sa rezolvi lucrurile prin comenzi vocale".

Preturile variaza in functie de contract. Astfel, pentru un abonament de doi ani iPhone 4S poate fi achizitionat pentru 199 dolari, la 16GB, pentru 299 dolari, la 32GB si 399 dolari la 64GB. Modelul iPhone 4 va fi inca disponibil si in varianta de 8GB, pentru 99 de dolari.

Pre-comenzile incep in 7 octombrie, iar telefoanele vor fi disponibile pentru public incepand din 14 octombrie.

Phil Schiller a vorbit si despre iPod Nano, asa cum se obisnuieste la fiecare lansare Apple, anuntand ca preturile scad la 129 dolari pentru dispozitivul de 8GB si 149 dolari pentru varianta de 16 GB.

De asemenea, vicepresedintele Worldwide Product Marketing a anuntat ca iPod Touch va functiona pe baza iOS5 si va fi disponibil si in varianta de culoare alba.


In asteptarea evenimentului, publicatiile externe speculau lansarea noului iPhone 5, sau a iPhone4S.

In plus, presa vorbea despre lansarea variantei finale iOS 5, cu rezerva ca nu va fi disponibila pentru descarcare chiar astazi. Chiar daca nu ar fi fost pus la dispozitia publicului de astazi, gizmodo se astepta la prezentarea oficiala a datei de lansare si un tur complet al sistemului de operare, incluzand caracterisitca Assistant, cea mai asteptata si inovatoare dintre caracteristicile noului sistem de operare.

Assistant functioneaza pe baza sistemului Siri, o tehnologie pe care Apple a cumparat-o pentru cateva sute de milioane de dolari.

Zvonurile au adus informatia ca, pentru a utiliza Siri, va fi nevoie de noul procesor de iPhone A5 care sa functioneze corect, dar si de conexiune la internet. Explicatia era ca Assistant nu era doar o caracteristica de recunoastere vocala, ci si inteligenta artificiala asistata de serverele din cloud. Zvonurile s-au adeverit.

Gizmodo primise informatii exclusive privind lansarea iPhone 4S, iar zvonurile din presa prezentau o varianta mai ieftina de iPhone.

Astfel, se vorbea despre un iPhone 4 cu procesor A5 si mai multi RAM, poate chiar si cu o camera, dar cu acelasi design, exact cum iPhone 3GS a fost o varianta actualizata a iPhone 3G.

Cu o probabilitate de adeverire de 50%, site-urile tech prezentau o eventuala lansare de iPod Touch. Invitatia la conferinta purta titlul "Let's Talk iPhone", insa traditia cu care Apple ne-a obisnuit ne putea face sa credem ca Apple va face si un anunt despre iPod, mai ales ca se apropie sezonul sarbatorilor de iarna.

iPhone 5 primea din partea publicatiilor de specialitate doar 10 procente ca sanse de a fi lansat in aceasta seara. Motivul invocat era ca niciunul dintre vaiantele de iPhone sau orice alt produs Apple nu a ajuns in ziua anterioara fara o scurgere de informatii din lantul de aprovizionare.

Tot in cadrul evenimentului, publicatiile dadeau o sansa de 1 la suta ca Steve Jobs insusi sa apara in fata publicului.

#apple lansare, #iphone 4s, #iphone 5, #lansare iphone , #stiri Apple