iPad: vanzari record, tinteste canibalizarea PC-ului

Miercuri, 21 Iulie 2010, ora 10:31
2482 citiri
iPad: vanzari record, tinteste canibalizarea PC-ului

Pentru a treia oara in ultimele patru trimestre, Apple a raportat vanzari record de Mac-uri, in timp ce vanzarile iPhone au scazut usor, potrivit rezultatelor financiare anuntate de companie.

Tableta iPad, aparuta pentru prima oara in bilantul Apple cu 3,27 milioane de unitati vandute, a generat venituri de 2,17 miliarde de dolari, aproximativ 14% din totalul veniturilor,  informeaza Forbes.com.

"Cele mai multe castiguri au fost aduse de iPad, fiind urmat puternic din urma de iPhone si Mac", a declarat Peter Oppenheimer, CFO Apple. 

Vanzarile iPad nu au fost o surpriza: in iunie, Apple anuntase ca a atins pragul de 3 milioane de tablete vandute in primele 80 de zile de la lansare.

Companie lui Jobs vinde aproximativ 1,1 milioane de iPad-uri pe luna, rezultand la sfarsitul anului un total de aproape 10 milioane de tablete, potrivit estimarilor Apple.

Executivii Apple au parut suprinsi de succesul iPad, care urmeaza sa fie lansat in alte noua tari, la sfarsitul acestei saptamani.

"Daca se va intampla ca iPad-ul sa canibalizeze PC-urile, Apple va profita din plin", a declarat Tim Cook, COO Apple.

In Q2, inchiat pe 26 iunie, Apple a vandut 8,4 milioane iPhone-uri, o crestere de 61% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe segmentul notebook-urilor, Apple a vandut 3,47 milioane de Mac-uri, crestere neasteptata de 33% fata de anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#apple, #ipad, #jobs, #steve, #venituri , #stiri Apple