iPad, noul gadget lansat de Apple

Miercuri, 27 Ianuarie 2010, ora 22:46
5793 citiri
iPad, noul gadget lansat de Apple

Steve Jobs a prezentat tableta Apple, botezata iPad, care se va vinde cu preturi incepand de la 499$. iPad-ul, care se aseamana la capitolul design cu iPhone, a fost catalogat de catre Jobs ca fiind "mult mai intim decat un laptop, dar si mult mai capabil decat orice smartphone."

Tableta de la Apple este dotata cu un touch screen de 9.7 inch, cantareste 680 de grame si vine cu 16, 32 sau 64 de giga de memorie flash.

Noul gadget Apple are conexiune integrata Wi-Fi si Bluetooth si o baterie ce tine pana la zece ore.
Modele 3G vor vosta cu aproximativ 130 de dolari mai mult ( cel mai ieftin va costa 629 $) si vor iesi pe piata in aprilie.

In cadrul lansarii, CEO-ul Apple a demonstrat cum se foloseste iPad-ul pentru a naviga pe Internet, cu browserul Safari integrat, folosind o tastatura on-screen pentru a-si verifica e-mailul. In plus, a "rasfoit" cateva e-bookuri, punand astfel noua "jucarie" in competitie cu Kindle-ul celor de la Amazon.

Ipad-ul va putea fi folosit si pentru jocuri mai performante decat cele de pe iPhone.
Acesta va avea instalat "din fabrica" un software de calendar, harti, precum si un video player. Toate functionalitatile lansate de Apple pana acum au fost redesenate pentru a profita din plin de ecranul Ipad.

"Credem ca am reusit", a declarat entuziasmat Steve Jobs, la finalul lansarii, in timp ce audienta formata din jurnalisti si bloggeri a aplaudat indelung.

In urma lansarii, un val de nemultumiri si-a facut aparitia pe retelele sociale, din cauza faptului ca iPad-ul nu are instalat programul Flash, necesar pentru vizionarea clipurilor pe site. In plus, iPad-ul nu permite Multitasking-ul.

UPDATE: iPad este deja disponibil si in Romania, se poatedeja comanda online. Puteti verifica preturile: Pret iPad 16Gb, Pret iPad 32Gbsi Pret iPad 64Gb.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #ipad, #jobs, #lansare, #steve , #stiri Apple