Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

iMessage: pasul Apple catre retelele sociale?

iMessage: pasul Apple catre retelele sociale?

Apple a lansat in cadrul evenimentului WWDC 2011 optiunea iMessage, ca un concurent veritabil pentru caracteristicile Blackberry, dar si ca un posibil inceput pentru o initiativa sociala mult mai mare.

Analizand situatia per ansamblu, iMessage nu e doar un serviciu de text, video si mesagerie care functioneaza pe toate dispozitivele cu iOS precum iPod touch, iPhone si iPad. iMessage ar putea sa fie chiar rampa de lansare Apple pentru propria retea de mesagerie care imbine diferite puncte forte ale companiei, scrie portalul BGR.

In acest moment, Apple are cateva variante de comunicare pe dispozitivele cu iOS pe platfortma sa OS X: iChat, FaceTime si iMessage care inca nu sunt conectate intre ele.

Cel mai probabil acesta este urmatorul pas, sustin cei de la BGR, imaginandu-si cum ar fi ca utilizatorii sa aiba posibilitatea de a adauga un cont de iMessage pe iChat si astfel, inlesnind comunicarea intre celi 200 milioane de utilizatori de dispozitive iOS, dar si cu cei de la un dispozitiv fix, precum calculatorul.

In acest mod, mesajele ar putea circula de pe iPhone pe iPad si de pe iMac pe MacBook Air.

Mergand mai departe cu rationamentul, specialistii vad posibilitatea de a incorpora FaceTime in iChat.

In acelasi mod in care apelurile video functioneaza in acest moment pe dispozitivele Apple , acest tip de apeluri ar putea servi drept baza pentru apelurile FaceTime catre prietenii care folosesc iMessage, direct prin iChat.

Astfel, in loc sa se bazeze pe alte retele de instant messaging, precum AOL Instant Messenger, Apple a ales sa isi creeze propriul serviciu dupa bunul plac, reusind astfel "fure" sute de milioane de useri de la servicii precum AIM catre ceva mult mai bun si mai inteligibil.


Apple a lansat in cadrul evenimentului WWDC 2011 optiunea iMessage, ca un concurent veritabil pentru caracteristicile Blackberry, dar si ca un posibil inceput pentru o initiativa sociala mult mai mare.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1431 ori
Citeste mai multe despreapple imessage ipad iphone