HP Slate: primul rival serios al iPad

Luni, 15 Martie 2010, ora 13:49
2711 citiri
HP Slate: primul rival serios al iPad

"Tableta magica" a lui Steve Jobs, iPad, are deja concurenta serioasa. HP a anuntat lansarea tablet-ului Slate, la fel de atractiv si de subtire ca iPad, dar care foloseste sistemul de operare Windows 7 si permite rularea aplicatiilor Flash, mult dorite de catre toti utilizatorii Apple.

HP si-a lansat noul gadget printr-o reclama video in care explica avantaleje Slate. Cele mai mari atuuri sunt sistemul de operare Windows 7 si faptul ca suporta Flash, un mare avantaj fata de iPad, lipsit de aceasta platforma.

"Cu Slate te poti bucura de toate experientele pe care ti le ofera web-ul, fara a face sacrificii", a subliniat intr-un post pe blogul companiei, Phil McKinney, vicepresedinte HP. Compania nu a dat inca detalii despre pret sau despre lansarea produsului, desi a indicat ca va fi disponibil incepand cu anul acesta.

HP nu a dezvaluit nici specificatiile tabletei Slate, dar asemanarea cu iPad este uluitoare, atat ca design, cat si ca dimensiuni. Practic, Slate ii va "seduce" imediat pe cei care isi doresc designul Apple, dar cu functionalitatile Windows.

Slate are iconuri care permit utilizatorilor sa acceseze foarte rapid browserul, applicatii precum Pandora sau un player media. Asemeni rivalei iPad, pe Slate se vor putea citi versiunile digitale ale unor reviste si ziare.

HP arata in spot cum tablet-ul sau ruleaza un video de pe MTV, un joc web construit in Flash, programe de editare grafica si o versiune a New York Times. In ceea ce priveste pretul, McKinney spune ca HP ar fi putut produce acest tablet si in urma cu doi ani, dar ar fi fost prea scump, ajungand pana la 1 500 de $.

"In ultima perioada, inovatiile tehnologice ne-au permis sa producem un PC tablet care sa atinga aceleasi performante ca dimensiuni, greutate si viata a bateriei, dar la un pret accesibil", a declarat McKinney.

iPad versus toata lumea

De cand Apple a lansat iPad, in ianuarie, producatorii de PC-uri se grabesc sa scoata pe piata gadgeturi care sa acopere nisa nou descoperita, situata la granita dintre smartphone si netbook.

Dell a anuntat ca va lansa de curand o familie de tablete PC, dintre care prima va fi de dimensiunea unui Play Station Portabil (adica 5 inci) si se va numi Dell Mini 5. Dell nu a dezvaluit pretul sau cand va fi comercializata.

UPDATE: iPad este deja disponibil si in Romania, se poatedeja comanda online. Puteti verifica preturile: Pret iPad 16Gb, Pret iPad 32Gbsi Pret iPad 64Gb.

#apple, #hp, #ipad, #slate, #tablet , #stiri Apple