Hartile iPhone 5, principala dezamagire a fanilor Apple

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 08:58
3161 citiri
Hartile iPhone 5, principala dezamagire a fanilor Apple

Pe fundalul racirii relatiilor dintre Apple si Google, compania din Cupertino a decis inlocuirea Google Maps cu o versiune proprie a celebrei aplicatii cartografice. Problemele acesteia au atras insa atat atentia specialistilor, cat si utilizatorilor.

Printre erorile semnalate se afla plasarea unui oras intreg in ocean, o ferma care este semnalata ca aeroport, iar multe orase mai mici s-au mutat cu kilometri intregi, scrie Reuters.

Concurenta dintre Google si Apple a aparut odata cu dezvoltarea sistemului de operare Android, utilizat de Samsung, principalul competitor Apple pe segmentul telefoane inteligente.

Aplicatia de harti ale celei mai mari companii din lume nu a fost introdusa din cauza unor defecte ale Google Maps, ci pentru ca Apple doreste sa se indeparteze de

Google, au declarat sursele Bloomberg.

Google Maps nu mai este disponibila incepand cu sistemul de operare iOS 6, la care si utilizatorii iPhone 4, 4S sau iPad au inceput sa faca upgrade.

Aplicatia oferita de Apple utilizeaza datele oferite de TomTom si Open Street Map, avand avantajul ca ofera instructiuni de navigare in timp real prin voce, ceea ce Google Maps nu permitea la iOS.

In schimb, nu ofera informatii privind transportul in comun.

Erorile exaspereaza si amuza utilizatorii

Inexactitatile cartografice sunt cele care au provocat insa marea masa a criticilor. Imediat dupa lansarea iOS6, forumurile Apple s-au umplut cu sute de reclamatii pe aceasta tema, multi utilizatori postand mesaje critice pe Twitter.

"Oamenii care au crezut ca Pamantul era plat erau mai exacti decat cartografii Google Maps", a scris pe Twitter @RayneBradley, un utilizator.

"Hartile Apple au erori si in ceea ce priveste listele de firme. Am dorit sa chem un taxi si am dat de un taxidermist (pe bune!)", a mentionat @TomDavenport.

Reactia purtatorului de cuvant Apple, Trudy Muller a fost ca firma "doar s-a lansat" in acest domeniu si isi "imbunatateste continuu" aplicatia.

Toate acestea nu au temperat insa entuziasmul fanilor Apple, precomenzile si prima zi de vanzare a deja celebrului iPhone5 intarind teama ca nu vor fi suficiente telefoane care sa acopere cererea crescuta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#harti apple, #harta iPhone 5, #Google Maps iPhone, #probleme harti iPhone, #probleme harti iOS6 , #stiri Apple