FBI cerceteaza "cazul iPad"

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 17:21
2186 citiri
FBI cerceteaza "cazul iPad"

Biroul Federal de Investigatii a demarat o serie de cercetari privind o bresa la sistemul de securitate al website-ului AT&T, prin care se permitea accesul la adresele de e-mail ale celor care au cumparat iPad.

Reprezenantii AT&T au recunoscut miercuri ca site-ul companiei avea un defect de securitate care putea fi folosit pentru a copia baza de adrese e-mail ale cumparatorilor de iPad.

FBI a preluat cazul, in ciuda faptului ca cei de la AT&T au declarat joi ca au rezolvat problema. Nici reprezentantii Apple si nici cei AT&T nu au comentat decizia FBI, potrivit Wall Street Journal.

Defectul a fost descoperit de un grup format din experti IT, care au reusit sa gaseasca adresele de e-mail, ghicind numerele de identificare ale iPad-urilor conectate la reteaua mobila AT&T.

In acest fel, au descoperit 114,000 de adrese de e-mail, printre acestea regasindu-se adrese ale oficialilor AT&T, ale unor importanti oameni din armata americana si ale unor oameni politici.

Printre ei si primarul New York-ului, Michael Bloomberg, care nu s-a aratat foarte deranjat de incident. Relatiile dintre Apple si AT&T nu sunt dintre cele mai bune.

Chiar daca lansarea iPhone a adus succes ambelor companii, faptul ca utilizatorii s-au plans ca pierdeau reteaua in mijlocul conversatiilor a creat tensiuni intre producatorul gadgetului si AT&T. 

#apple, #at, #e, #fbi, #ipad, #mail, #t , #stiri Apple