Epidemia din China ar putea afecta productia de iPhone

Marti, 28 Ianuarie 2020, ora 12:43
2401 citiri
Epidemia din China ar putea afecta productia de iPhone
Foto: Pixabay

Planurile companiei americane Apple Inc. vizand majorarea cu 10% a productiei de telefoane iPhone, in prima jumatate a acestui an, ar putea sa se loveasca de un obstacol in conditiile in care epidemia de coronavirus se extinde in China, sustine cotidianul japonez Nikkei Asian Review, preluat de Reuters.

Citand surse apropiate de planurile companiei, publicatia sustine ca Apple a cerut furnizorilor sai, dintre care multi au centre de productie din China, sa ii produca 80 de milioane de telefoane iPhone in prima jumatate a acestui an. Cu toate acestea, productia de masa, care urma sa inceapa in a treia saptamana din luna februarie, ar putea fi amanata din cauza epidemiei de coronavirus sustine Nikkei Asian Review.

Epidemia de pneumonie virala, declansata de un nou coronavirus aparut in decembrie in Wuhan, in centrul tarii, a facut deja cel putin 106 morti in China, fiind confirmate nu mai putin de 4.500 de cazuri de contaminare.

Autoritatile de la Beijing au anuntat luni ca au decis sa prelungeasca vacanta de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, pana la 2 februarie, ca parte a masurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virala. De asemenea, o serie de mari companii si-au anuntat angajatii sa lucreze de acasa, in incercarea de a impiedica raspandirea virusului.

Apple, companie care in anul fiscal 2019 a generat peste 124 miliarde dolari din vanzarea de telefoane iPhone, a introdus smartphone-uri mai ieftine pentru a-i atrage pe consumatori interesati de pret. In luna octombrie a anului trecut, Nikkei informa ca Apple a cerut furnizorilor sai sa majoreze productia de modele iPhone 11 cu pana la opt milioane unitati, sau 10%, ceea ce inseamna ca cererea pentru cele mai noi versiuni de iPhone a crescut.

Apple urmeaza sa dea publicitatii marti, dupa inchiderea burselor, rezultatele pentru trimestrul patru 2019.

Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, inteligența artificială care poate rula direct pe un smartphone
Microsoft a dezvăluit Phi-3 Mini, o versiune simplificată a modelelor de inteligență artificială, adaptată pentru dispozitive cu putere de procesare redusă, precum smartphone-urile și...
#epidemie coronavirus efecte productie iPhone , #stiri Apple