Demisii la Apple pe fondul deficientelor la iPhone 4

Duminica, 08 August 2010, ora 20:50
2709 citiri
Demisii la Apple pe fondul deficientelor la iPhone 4

Directorul Apple raspunzator de componentele hardware ale iPhone, Mark Papermaster, a demisionat in urma unor probleme la antena celei mai recente versiuni a aparatului, iPhone 4, relateaza International Herald Tribune, potrivit Mediafax.

Nu se stie daca Papermaster a fost demis sau a renuntat de buna voie la functie. Un purtator de cuvant al Apple a declarat ca functia lui Papermaster va fi preluata de Bob Mansfield, vicepresedinte pe segmentul echipamentelor hardware ale Macintosh.

Mansfield supravegheaza deja productia mai multor tehnologii care intra in componenta iPhone. Papermaster a lucrat la Apple din 2008, dupa o cariera de 25 de ani la IBM, unde a ajuns in conducerea de varf a companiei.

IBM l-a dat in judecata pe Papermaster la un tribunal federal american, pentru a-l impiedica sa lucreze la Apple, pe motiv ca acesta a semnat un acord prin care se angaja sa nu lucreze la concurenta. Ulterior, partile au ajuns la o intelegere, dupa ce Papermaster a declarat ca nu a dezvaluit secrete comericale.

IPhone 4 include un nou tip de antena, sub forma unei benzi din otel care inveleste aparatul, dar imediat dupa lansare au aparut probleme de receptie la atingerea partii inferioare stangi a telefonului, defect care a devenit o problema dificila de imagine pentru Apple.

Ulterior, compania a recunoscut ca este vorba de o problema de software si a distribuit gratuit huse pentru iPhone, pentru a se evita contactul direct cu antena. 

#demisie, #apple, #iphone , #stiri Apple