De ce moare Google TV

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 23:28
4033 citiri
De ce moare Google TV

Google TV era calea gigantului tech spre sufrageria consumatorilor. La cateva luni de la lansare, consumatorii nu se omoara dupa serviciul Google.

Iata cateva argumente potrivit carora Google TV nu are un viitor cert, potrivit eWeek.com.

Nu aduce nimic nou

Atunci cand a fost anuntat, Google TV a generat un buzz in intreaga lume. Pe hartie, arata mai bine ca orice alt serviciu asemanator. Odata lansat pe rafturile magazinelor, toata agitatia creata in jurul Google TV s-a stins treptat.

Renasterea Apple TV

Ani de zile, Steve Jobs s-a referit la Apple TV ca fiind nimic mai mult decat un hobby. Cu toate acestea, cea mai recenta versiune a produsului Apple, lansata in septembrie, s-a vandut in peste 1 milion de exemplare.

Lipsa aplicatiilor

Cand cei de la Google au vorbit prima oara despre platforma web-tv, au promis ca vor oferi un kit de dezvoltare pentru programatori, urmand ca acestia sa dezvolte tot felul de aplicatii. Din pacate, acestea vor aparea la sfarsitul anului viitor.

Continutul este rege

Cand vine vorba de divertisment, continutul conteaza mai mult ca orice. Consumatorii vor sa stie ca investesc intr-un produs care va oferi cantitatea si calitatea de continut dorite.

Momentan, Google TV are acces la video-urile de pe Netflix, dar nu si la cele de pe Hulu Plus.

Mai mult decat atat, cei care vor sa acceseze filmele de pe website-urile televiziunilor americane, inca nu pot face asta prin Google TV.

Producatorii de content nu sunt multumiti

Utilizatorii de Google TV nu pot accesa multe show-uri de pe Internet, deoarece televiziunile le blocheaza accesul.

Google TV se lauda cu posibilitatea de a naviga pe Internet si de a viziona continut gratuit. Daca acest lucru nu este posibil, userii se reorienteaza foarte rapid.

Sunt consumatorii pregatiti?

Google TV ar putea fi cel mai avansat mod de divertisment pentru majoritatea consumatorilor pe hartie, insa acest lucru nu garanteaza succesul, la capitolul vanzari.

Piata de streaming video, desi intr-o crestere continua, este inca la inceput.

#apple, #consumatori, #continut, #google, #google tv , #stiri Apple