Cum va puteti proteja smartphone-ul de virusi

Luni, 04 Iulie 2011, ora 22:52
1993 citiri
Cum va puteti proteja smartphone-ul de virusi

Smartphone-urile sunt folosite, din ce in ce mai mult, ca niste mini-computere. Si, dupa cum se intampla in cazul calculatoarelor, si telefoanele inteligente pot fi infectate cu virusi informatici.

Un smartphone nu mai contine doar numerele de telefon ale cunoscutilor, asemenea unui telefon normal. Accesul facil la Internet de pe aceste dispozitive ne face sa pastram mai multe informatii personale, cum ar fi adrese de email, numere de telefon, aplicatii si parole pentru Facebook si Twitter.

Toate acestea sunt foarte interesante pentru infractori. Noroc ca exista mai multe optiuni pentru protejarea smartphone-ului, potrivit PC World.

Daca aveti un telefon dotat cu sistemul de operare Android, este posibil sa fi fost deja "atacat" de un troian si alte tipuri de malware, iar, potrivit specialistilor, acest tip de programe pentru smartphone-uri sunt inca in "copilarie".

In plus, una din probleme este faptul ca utilizatorii nu se gandesc la smartphone ca la un computer, prin urmare nu iau aceleasi precautii ca pentru un calculator.

Programe speciale pentru protejarea smartphone-ului sunt deja disponibile gratuit in Android Market. Potrivit specialistilor, in primul rand trebuie sa instalati o aplicatie pentru un program antivirus.

In afara faptului ca va protejeaza de malware, astfel de programe includ o optiune prin care puteti sterge, de la distanta, toate informatiile stocate in telefon, in cazul in care il pierdeti sau va este furat. De asemenea, exista si optiuni pentru localizarea telefonului prin GPS, dar si pentru blocarea mesajelor text de tip spam (de genul "Trimiti un SMS la numarul X si puteti castiga o masina").

Aplicatii cum ar fi Lookout Mobility Security este un exemplu de program gratuit, care scaneaza telefonul pentru a gasi "amenintarile" si, de asemenea, scaneaza automat fiecare noua aplicatie instalata.

Alte programe antivirus pentru telefoanele cu Android, de data aceasta contra cost, sunt Symantec Norton Mobile Security, AVG Antivirus Pro sau McAfee WaveSecure.

Cum va puteti proteja iPhone-ul?

Datorita faptului ca Apple este mult mai stricta cu aplicatiile ce pot fi cumparate sau descarcate din App Store, utilizatorii de iPhone nu trebuie sa-si faca griji chiar atat de mari in legatura cu virusii informatici. Insa posibilitatea "infectarii" exista.

Apple nu a permis nici producatorilor de programe antivirus sa le vanda prin App Store, dar exista alte optiuni pentru protejarea iPhone-ului.

Una din acestea este un dispozitiv de gasire a telefonului si de stergere de la distanta a informatiilor, numit Find My iPhone. Acesta face parte din serviciul iCloud al Apple, iar compania il ofera si gratuit proprietarilor de iPhone, iPad sau iPod Touch.

Citeste continuarea pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
#smartphone, #virus, #iphone, #android , #stiri Apple