Cum reuseste Apple sa "muste" din piata Android

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 19:00
2327 citiri
Cum reuseste Apple sa "muste" din piata Android
Analisti sunt optimisti privind Apple. Sursa Foto:bhmpics.com

Apple si-a imbunatatit prezenta pe piata smartphone-urilor in vara acestui an, cand a preluat din cota detinuta de Google pe segmentul american, si chiar daca procentele sunt nu sunt ridicate, perioada in care s-a intamplat arata succesul de care se bucura terminalele iPhone.

iPhone controla, la finalul lunii august, 40,7% din piata americana a smartphone-urilor, cu 1,5% mai mult decat in primavara. In acelasi timp, Android a pierdut aproape un procent, ajungand la o cota de 51,6%, conform comScore.

Analisti sunt optimisti privind Apple

Desi procentele castigate de Apple nu sunt mari, mai mult conteaza perioada in care au fost castigate.

Cota Apple a crescut in aceasta vara pe piata americana

Mai exact, Apple si-a majora cota de piata inainte de lansarea noilor terminale, iPhone 5S si iPhone 5C, aceasta situatie fiind pozitiva pentru companie.

Analistii apreciaza ca aceasta crestere arata ca, desi "imbatranesc", terminalele iPhone sunt cautate de americani, care au preferat aceste modele in locul noilor terminale Android.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca evolutia cotei Apple pe segmentul smartphone vine dupa ce principalii producatori de terminale Android, Samsung si LG, dar si produatori chinezi, cum ar fi Huawei, Lenovo si ZTE, au lansat noi produse.

Apple isi poate imbunatati cota si pe piata globala

Piata americana este singura unde Apple concureaza cu Android la nivelul preturilor, in timp ce, la nivel mondial, nu poate face fata.

Totusi, situatia de pe piata americana demonstreaza ca Apple, daca vrea sa concureze cu Android la nivelul preturilor, poate sa-si majoreze cota pe piata telefoanelor mobile inteligente.

Este de asteptat raportul celor de la comScore pentru situatia pietei din perioada septembrie-noiembrie, dupa ce, pe 20 septembrie, Apple a inceput vanzarea noilor modele iPhone, 5S si 5C, in primul weekend stabilind un nou record.

Apple a vandut 9 milioane de iPhone-uri 5S si 5C, in trei zile, a anuntat compania americana, datele reprezentand un nou record pentru primul weekend de vanzare a smartphone-urilor. Rezultatul depaseste estimarile analizelor, care se asteptau sa fie vandute maxim 7 milioane de unitati.

#iPhone cota, #Apple piata, #Android iPhone, #piata smartphone , #stiri Apple