Cum poate fi deblocat un iPhone 5S protejat de amprenta digitala. VIDEO

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 12:01
12249 citiri
Cum poate fi deblocat un iPhone 5S protejat de amprenta digitala. VIDEO
Amprenta digitala este considerata de Apple ca fiind cea mai buna "parola"

Noua solutie de securitate introdusa de Apple pe iPhone 5S, Touch ID, prin care terminalul este deblocat prin citirea amprentei digitale, in locul unei parole, a fost depasita printr-o tehnica destul de veche si cunoscuta.

Conform germanilor de la Chaos Computer Club (CCC), solutia de securitate Touch ID poata fi evitata prin copierea amprentei proprietarului.

"Amprenta proprietarului, fotografiata de pe o suprafata de sticla, a fost suficienta pentru a crea 'un deget' fals, cu care a fost deblocat telefonul iPhone 5", au anuntat cei de la CCC.

Tehnica se bazeaza pe metoda mai veche, fiind nevoie numai de adaptari minore pentru a putea fi folosita impotriva Touch ID, la care Apple a folosit o scanare cu rezolutie mai mare decat cea folosita in mod curent.

Apple:Amprenta, una dintre cele mai bune parole

Apple a introdus functia Touch ID la modelul iPhone 5S, considerand ca "amprenta este una dintre cele mai bune 'parole'", utilizatorul avand-o mereu asupra sa, in conditiile in care nu exista doua amprente identice".

Pentru a depasi aceasta functie de securitate, CCC a fotografiat amprenta la o rezolutie de 2400 dpi si dupa o prelucarea foto, a fost printata, cu o imprimata laser cu rezolutia 1200 dpi, pe un suport transparent.

Rezultatul imprimarii a fost folosit de cei de la CCC pentru deblocarea terminalului.

Tehnica nu este noua

Conform CCC, aceasta tehnica nu este o noutate, fiind folosit in mod curent impotriva senzorilor care citesc amprente. Oficialii Apple nu au avut, deocamdata, reactie la comentariile germanilor de la CCC.

Expertii in securitate au avertizat ca securitatea nu trebuie sa se bazeze doar pe autentificare cu amprenta digitala, ci in combinatie cu alte proceduri, mai ales ca au avut succes si fotografiile amprentelor, precum si matritele acestora.

Procedura de deblocare a unui terminal iPhone 5S nu este complicata, chiar daca, intr-un videoclip promotional, cei de la Apple spuneau ca "amprenta este una dintre cele mai bune parole din lume".

Touch ID a fost inclusa pe noul terminal pentru a reduce numarul de introduceri de parola, insa o parola este necesara in anumite proceduri, cum ar fi restartarea telefonului, sau accesarea acestuia dupa ce timp de doua zile nu a fost deblocat.

De asemenea, schimbarea amprentei necesita o parola, care poate fi mai mare si mai complexa decat cea cu patru caractere.

#Apple iPhone 5S, #Apple touch, #securitate iPhone, #iphone 5S Apple , #stiri Apple