Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum e sa dai interviu pentru Apple?

Cum e sa dai interviu pentru Apple?

Un interviu pentru Apple este cel mai probabil diferit astazi, fata de acum 30 de ani, cand Steve Jobs te surprindea cu intrebari din cele mai neasteptate. Jobs nu mai este prezent zilnic la birou, iar compania a luat proportii considerabile, asa ca vei fi nevoit sa raspunzi la cateva intrebari tehnice dificile, dar si sa fii dispus sa vorbesti putin despre viata ta personala, pentru Apple.

Iata cateva dintre tehnicile companiei si cele mai bune intrebari adresate de-a lungul timpului pentru candidati la diferite posturi in cadrul Apple, selectate de Business Insider:

Intre 4 si 10 interviuri a cate 30 de minute cu membrii din conducerea Apple


Similar cu ce se intampla in alte companii cand te prezinti la interviuri personale, cel putin 4 oameni vor sta de vorba cu tine pentru aproximativ 30 de minute.


Acestia iti adreseaza intrebari generale privind motivarea ta de a lucra la Apple, CV-ul tau si actualul loc de munca, urmate de intrebari din ce in ce mai concrete.


“Cum ai investiga o noua tehnologie, fara sa afle cineva ca faci asta?”


Aceasta este o interbare grea. Elementul de baza pentru Apple este discretia, pentru ca nu se doreste dezvaluirea planurilor de viitor.


“Descrie procesul de fabricatie pentru cateva din componentele unu iPhone.”


Ai nevoie de cateva cunostinte tehnice solide, daca vrei un post de inginer la Apple.


“Cum testezi prototipul unui tonomat?”


Un candidat la postostul de inginer Apple a primit urmatoarea problema de rezolvat:


“Un tonomat ia o bancnota de un dolar si iti da un produs de 75 de centi, fara sa iti dea si rest. Cum analizezi erorile din proces, in conditiile in care nu ai acces la partea din interiorul aparatului?”.


Poti primi un chip A5 si poti fi intrebat cum crezi ca este fabricat


Succes.


“De ce nu te vei duce in locul in care ai fost repartizat?”


Practic, cei de la Apple cauta un motiv solid pentru care ai refuza o anumita repartizare.


“Simuleaza sirul lui Fibonacci in Java”


Multi dintre noi nu avem habar cum sa facem asta, dar daca intentionezi sa lucrezi ca inginer in Software, ai putea fi interesat de rezolvare.


“Scrie o functie recursiva care calculeaza factorialul unui numar”


Aceasta este o intrebare pentru o pozitie de inginer.


“Intr-un sir de numere intregi de la 1 la n, doar un numar se va repeta. Cum poti sa iti dai seama care este acel numar.”


Cunoaste bine produsele Apple


Incearca sa cunosti cat mai bine produsele Apple, sa intelegi pozitia pe care o ocupa compania in piata, sa iti scrii CV-ul din perspectiva Apple si sa te asiguri ca jobul ti se potriveste, fara sa te lasi prins in mrejele notorietatii unei companii ca Apple.


Pirates of Silicon Valley:  Steve Jobs, la un interviu in anii ‘80


Pentru cei care nu au vazut clipul pana acum, iata o secventa din Pirates of Silicon Valley:


Steve Jobs - Pirates of Silicon Valley


Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1967 ori