Cum au fost "botezate" cele mai tari companii din lume

Luni, 09 August 2010, ora 14:47
2736 citiri
Cum au fost "botezate" cele mai tari companii din lume

Orice antreprenor care si-a deschis un business stie cat este de greu sa gaseasca un nume descriptiv si unic, care sa ramana in mintea clientilor.

Iata cum si-au primit numele unele dintre cele mai importante companii din lume, potrivit Openforum.com.

Google

Numele a aparut ca o gluma intre fondatorii Larry Page si Sergey Brin, care viza cantitatea de informatie care poate fi cautata de sistemul creat de ei.

Un "googol" este cifra formata din 1 urmat de 100 de zero.

Apple

Steve Jobs a numit compania dupa fructul preferat. Pentru o vreme, Steve Jobs a si lucrat intr-o livada de meri.

Acesta si-a motivat alegerea mai tarziu, spunand ca simtea nevoia unui nume mai cald si mai putin complicat, in antiteza cu IBM, DEC sau Cincom, cum se numeau companiile importante de IT de atunci.

Oracle

Inainte de a fonda Oracle, Larry Ellison, Ed Oates si Bob Miner au lucrat impreuna la un proiect pentru CIA, care avea numele de cod "Oracle".

Proiectul folosea limbajul SQL, abia lansat de IBM. Dupa ce proiectul s-a incheiat, cei trei programatori au preluat numele pentru compania proprie.

Yahoo!

Cuvantul "yahoo" a fost folosit pentru prima oara de Jonathan Swift, in "Calatoriile lui Gulliver", reprezentand fiinte primitive si brutale. Cei doi fondatori David Filo si Jerry Yang obisnuiau sa se numeasca unul pe altul "yahoo", ca o gluma.

Hotmail

Creatorii serviciului de e-mail doreau sa gaseasca un nume care sa se termine in "mail". Pentru ca era pasionati de limbajul de programare HTML, au cazut de acord ca numele sa aiba in componenta cele patru litere.

Canon

Cand a fost fondata in 1933, compania se numea Precision Optical Instruments Laboratory. Numele de astazi a fost adoptat doi ani mai tarziu, fiind preluat de la prima camera foto "Kwanon", botezata la randul ei dupa zeul budhist al milei.

Coca-Cola

Numele provine de la frunzele de coca si nucile kola folosite la fabricarea bauturii.

Pentru a-l face mai fluid, creatorul Coca-Cola, John S. Pemberton a inlocuit "k" cu "c".

Lego

Numele provine de la expresia daneza "leg godt", adica "joaca-te bine". Pana sa inceapa productia caramizilor de plastic, compania construia jucarii de lemn.

#apple, #companii, #google, #nume, #yahoo , #stiri Apple