Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum arata viitorul smartphone-urilor?

Cum arata viitorul smartphone-urilor?

Au trecut 4 ani de cand Apple a scos la vanzare primul iPhone, la sfarsitul lunii iunie 2007. Acela a fost un punct de cotitura in industria telefoanelor mobile. De atunci, smartphone-urile au evoluat de la un lux costisitor la un gadget comun. Aplicatiile care inainte ni se pareau de domeniul fantasticului sunt acum realitati de zi cu zi. Companiile care acum 4 ani erau lideri pe piata ca Motorola, Nokia, Microsoft, acum cu greu fac fata luptei acerbe. Revolutia tech abia incepe. 

Multi oameni inca nu utilizeaza internetul de pe telefoanele mobile si nici nu descarca aplicatii, insa cu timpul toti vom deveni internauti pe telefonul mobil.

Cum arata viitorul telefoanelor mobile?


Mai ieftine, ecrane mai luminoase, acces la internet si mai multe jocuri.


Iata care vor fi principalele surprize din viitor:


Utilizarea telefonului mobil in lumea reala


Aceasta optiune include utilizarea telefonului pentru plata anumitor bunuri materiale. Telefonul mobil va deveni portofelul electronic.


Vrei sa intri la metrou sau vrei sa-ti cumperi un snacks? Nu va fi deloc greu. Apropie telefonul de un sensor si gata. Cupoanele si programele de loialitate vor fi declansate automat.


Google a anuntat recent un proiect pilot pentru platile mobile. De asemenea, multe companii se pregatesc pentru astfel de programe, inclusiv Apple.


Telefonul mobil, ca accesoriu


Smartphone-urile sunt considerate a fi prea mari si mult prea grele pentru a fi purtate.


Insa, cu software de recunoastere a vocii, inteligenta artificiala si alte imbunatatiri, cel mai probabil in urmatorii 10 ani vom putea purta telefoanele mobile.


Cu toate ca telefonia mobila nu este intotdeauna comoda, ea va fi cel putin omiprezenta.


Lumea "mobile"


Pentru majoritatea occidentalilor,smartphone-ul este cel de-al doilea sau al treilea computer.


Dar, pentru altii telefonul mobil va fi primul si singurul "calculator" conectat la internet.


De aceea software-ul si serviciile pentru telefoanele mobile vor deveni din ce in ce mai importante.


Noi modele business pentru serviciile mobile


Vedem mai multe modele recente de afaceri cum ar fi vanzarile virtuale de marfuri si afacerile locale.


Amazon a inceput recent sa-si "accesorizeze" e-reader-ele Kindle cu anunturi de toate felurile. Cine stie. Poate in curand iti vei putea achizitiona la pachet un smartphone si o tableta pe un singur abonament.


Iata ce cred marii CEO despre evolutia telefoanelor mobile:


Veronica Belmont, fondator Tekzilla si Qore


"Cred ca cea mai mare schimbare in tehnologia mobila se va observa in sistemele de plati mobile, cum ar fi Square si ceilalti competitor ai sai.


Astept cu nerabdare ziua in care nu va trebui sa port cu mine decat telefonul mobil".


Dennis Crowley, co fondator Foursquare


"In ultimii ani ne-am gandit la smartphone-uri ca la un instrument inteligent de pe care te poti conecta la internet de oriunde. In urmatorii ani, telefonul mobil va fi privit ca un senzor de retea.


Purtam cu noi telefoanele oriunde am merge si de cele mai multe ori ele stiu unde mergem si de unde venim. Viitorul in mobile va fi foarte interesant."


Fred Wilson, investitor Twitter si Zynga


"Dispozitivul mobil va fi calculatorul nostru principal si il vom putea folosi pentru a prelua controlul altor dispozitive cum ar fi televizorul, board-ul auto si, cine stie, chiar tableta". Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2834 ori