Cota de piata a iPad a scazut la 67%

Sambata, 22 Octombrie 2011, ora 12:17
1500 citiri
Cota de piata a iPad a scazut la 67%
iPad/ Sursa: intomobile.com

iPad incepe sa isi piarda pozitia dominanta pe piata globala a tabletelor, potrivit cifrelor reccente. Astfel, tableta Apple a suferit o scadere dramatica, de la de la o cota de 96%, pana la 67%, in timp ce cota Android a crescut pana la 27%, se arata in raportul Strategy Analytics.

"Incetinirea cresterii pentru iPad este mai mult decat evidenta, sustine Tom Mainelli, analist IDC, intr-o nota de cercetare publicata sambata, scrie PC World

In primele trei luni ale acestui an, livrarile de iPad crescusera cu 164%.

In cel de-al doilea trimestru, livrarile au crescut cu 96,4% fata de primele trei luni.

Mai apoi, cifrele din trimestrul trei au inregistrat o crestere de doar 20%, raportat la trimestrul doi, se arata in documentul de cercetare.

Apple arata la inceputul acestei saptamani, in cadrul unei teleconferinte in care au fost prezentate rezultatele trimestriale, ca livrarile de tablete iPad din ultimul trimestru au crescut pana la 11,12 milioane de unitati.

Din acest punct de vedere cresterea este considerabila, raportat la cele 9,2 milioane de unitati livrate in trimestrul anterior.

Vestea scaderii cotei globale a iPad, de la 96%, pana la 67% a fost data publicitatii abia vineri, insa. Potrivit raportului Strategy Analytics, cota de piata pentru tabletele Android a crescut pana la 27%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cota piata iPad, #scadere cota iPad, #iPad competitie Android , #stiri Apple