Control la Apple: muncitori minori, ore suplimentare si salarii prea mici

Luni, 01 Martie 2010, ora 14:22
1788 citiri
Control la Apple: muncitori minori, ore suplimentare si salarii prea mici

Apple a recunoscut ca trei dintre furnizorii de componente pentru iPhone, iPod si Macintosh au angajat 11 minori in cursul anului trecut. Descoperirea a fost facuta in urma unui audit care i-a vizat pe cei 102 parteneri, dar compania nu a precizat unde se afla fabricile respective.

Potrivit unui raport publicat online, cei 11 minori aveau 15 ani in momentul in care au fost angajati, desi legea tarilor in care se afla fabricile interzice angajarea cuiva inainte de implinirea varstei de 16 ani, scrie Bloomberg.

Inspectorii Apple au vizitat fabrici din China, Taiwan, Thailanda, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud, Cehia, Filipine si SUA.

In afara de cei 11 minori, au mai fost descoperite trei cazuri in care angajatorii au falsificat dosarele pentru a ascunde varsta reala, peste 60 de fabrici in care muncitorii lucrau peste program, 24 in care muncitorii nu primeau nici macar salariul minim si 57 care nu ofereau toate beneficiile pentru angajati.

"Codul Apple stabileste o saptamana de lucru de cel mult 60 de ore si cere cel putin o zi libera pentru sapte zile lucrate", se arata in raportul companiei, care mai spune si ca a fost intrerupta colaborarea cu una dintre fabrici din cauza neregulilor descoperite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să anunțe cel mai puternic procesor al companiei: M4
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de procesoare, seria M4, destinată să echipeze viitoarele modele de MacBook și computere Mac, conform ultimelor informații. Noile cipuri...
#apple, #angajati, #munca , #stiri Apple