Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Control la Apple: muncitori minori, ore suplimentare si salarii prea mici

Control la Apple: muncitori minori, ore suplimentare si salarii prea mici

Apple a recunoscut ca trei dintre furnizorii de componente pentru iPhone, iPod si Macintosh au angajat 11 minori in cursul anului trecut. Descoperirea a fost facuta in urma unui audit care i-a vizat pe cei 102 parteneri, dar compania nu a precizat unde se afla fabricile respective.

Potrivit unui raport publicat online, cei 11 minori aveau 15 ani in momentul in care au fost angajati, desi legea tarilor in care se afla fabricile interzice angajarea cuiva inainte de implinirea varstei de 16 ani, scrie Bloomberg.

Inspectorii Apple au vizitat fabrici din China, Taiwan, Thailanda, Malaezia, Singapore, Coreea de Sud, Cehia, Filipine si SUA.

In afara de cei 11 minori, au mai fost descoperite trei cazuri in care angajatorii au falsificat dosarele pentru a ascunde varsta reala, peste 60 de fabrici in care muncitorii lucrau peste program, 24 in care muncitorii nu primeau nici macar salariul minim si 57 care nu ofereau toate beneficiile pentru angajati.

"Codul Apple stabileste o saptamana de lucru de cel mult 60 de ore si cere cel putin o zi libera pentru sapte zile lucrate", se arata in raportul companiei, care mai spune si ca a fost intrerupta colaborarea cu una dintre fabrici din cauza neregulilor descoperite.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1568 ori
Citeste mai multe despreapple angajati munca