Clientii Apple au cumparat aplicatii de peste 10 miliarde de dolari in 2013

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 11:31
1537 citiri
Clientii Apple au cumparat aplicatii de peste 10 miliarde de dolari in 2013

Utilizatorii de terminale Apple au cheltuit anul trecut peste 10 miliarde de dolari in magazinul App Store, dintre care peste un miliard de dolari numai in decembrie, cea mai de succes luna, cu aproape trei milioane de descarcari, a anuntat compania.

"Vrem sa multumim clientilor nostri care au facut din 2013 cel mai bun an pentru App Store. Gama de aplicatii pentru perioada sarbatorilor a fost impresionanta si asteptam cu nerabdare sa vedem ce vor crea dezvoltatorii pentru 2014", a spus Eddy Cue, senior vicepresedinte al Apple pentru Internet Software and Services.

Odata cu lansarea versiuni 7 a sistemului de operare iOS, dezvoltatorii au putut crea noi aplicatii beneficiind de interfata reproiectata si de cele peste 200 de noi functii.

Printre companiile care au lansat noi aplicatii pentru iOS 7 sunt Evernote, Yahoo!, AirBnB, OpenTable, Tumblr, Pinterest si American Airlines.

Peste un milion de aplicatii, disponibile pe App Store

Peste un milion de aplicatii pentru iPhone, iPad si iPod touch sunt disponibile pe App Store, avand acces utilizatori din 155 de pentru utilizatori.

Aplicatiile disponibile pe magazinul online al Apple sunt impartite in 24 de categorii, fiind incluse, printre altele, aplicatii de stiri, ziare si reviste, jocuri, aplicatii pentru afaceri si pentru sanatate.

Veniturile Apple in crestere, dar profitul in scadere

Profitul Apple a scazut cu 8,6% in trimestrul al patrulea fiscal, incheiat in septembrie, la 7,51 miliarde dolari, inregistrand al treilea declin consecutiv, cu toate ca veniturile au urcat cu 4,2%, la 37,5 miliarde de dolari, sustinute de vanzarile noilor modele iPhone 5S si 5C.

Vanzarile iPhone, care includ si livrarile pe parcursul a circa o saptamana de smartphone-uri 5S si 5C, au fost de 33,8 milioane de aparate, peste asteptarile analistilor, de 32,8 milioane, relateaza Bloomberg.

Compania a comercializat in trimestrul al patrulea 14,1 milioane de iPad-uri, sub estimarile de 14,3 milioane. Livrarile de Mac-uri au atins 4,6 milioane de computere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio pentru iubitorii de muzică cu bas
Sony a lansat o nouă gamă de produse audio, sub denumirea ULT, destinată iubitorilor de muzică care preferă un bas puternic. Linia include patru produse: ULT Field 1, ULT Field 7, ULT Tower 10...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#app store, #vanzari apple, #aplicatii Apple , #stiri Apple