Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cisco cheltuie 100 de milioane de dolari pentru a cuceri segmentul consumer

Cisco cheltuie 100 de milioane de dolari pentru a cuceri segmentul consumer

Cel mai mare producator de echipament pentru retele si comunicatii din lume, Cisco, va cheltui peste 100 de milioane de dolari pentru campanii publicitare menite sa faca brandul cunoscut in segmentul consumer, care nu este in general vizat de produsele companiei.Desi este o companie de nivelul Microsoft, Apple sau Google, Cisco Systems (28,5 miliarde de dolari incasari anuale) nu este unul din brandurile cunoscute de consumatori. Este mai degraba un brand premium pentru inginerii IT, pentru cei caer se ocupa cu retelele de calculatoare si sistemele de comunicatii. Acum, Cisco vrea sa devina un nume care sa fie cunoscut si de consumatorii casnici, desi inca nu are foarte multe produse pentru acest segment.

"Am testat publicul in legatura cu brandul Cisco si am descoperit ca nivelul general de cunoastere este cu mult sub nivelul nostru, mai ales daca il comparam cu nivel solutiilor tehnologice oferite", a spus un oficial al companiei.

Cisco are acum si un nou logo, mai prietenos si realizat astfel incat sa fie retinut mai usor de consumatori. Reclamele vor aparea in reviste si ziare, pe televizor si pe telefoanele mobile.

"Responsabilii IT din companii deja cunosc brandul si solutiile Cisco, deci nu mai era nevoie sa adresam reclamele acestui segment", a explicat oficialul companiei. Strategia ramane insa una cel putin curioasa. Pentru ca Cisco are un brand special pentru consumer, Linksys, care insa nu va beneficia de promovare in aceasta noua campanie.

Responsabilii companiei s-au gandit ca unii consumatori sunt totusi oameni care pot da sfaturi si pot genera decizii in cadrul unor companii. Daca acestia cunosc brandul Cisco, atunci vor putea fi, indirect, promoteri pentru companie.

Bloombiz

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 786 ori