Cele mai periculoase joburi tech

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 14:39
2490 citiri
Cele mai periculoase joburi tech

In domeniul tehnologiei informatiei, unele profesii sunt deosebit de periculoase. Fie ca afecteaza angajatul la nivel psihologic, emotional sau ca ii pun in pericol chiar viata, aceste joburi exista iar cei care le indeplinesc au nevoie de o doza mare de putere si vointa pentru sarcinile zilnice, potrivit PCWorld.com. 

Administrarea continutului online

Unii oameni sunt platiti pentru a administra continutul de pe diferite site-uri timp de opt ore pe zi.

In acest timp, ei au grija sa sorteze imaginile macabre sau cu continut explicit, in asa fel incat utilizatorul sa nu fie obligat sa le intalneasca atunci cand acceseaza un anumit site.

Cererea pentru indeplinirea acestor sarcini este tot mai mare, pe masura ce libertatea de a urca poze instant pe orice site chiar si de pe mobil este tot mai putin ingradita.

Imaginile de cosmar pe care acesti angajati le intalnesc zilnic le pot afecta serios sanatatea psihica, de aceea ei primesc consiliere si asigurari de sanatate, dar au existat cazuri in care afectiunile eu fost iremediabile.

Responsabili pentru asamblarea gadgeturilor

Presiunea la care sunt supusi angajatii care lucreaza in fabricile de asamblare pentru echipamente tehnologice este lesne de inteles, iar cel mai relevant exemplu poate fi cea mai recenta lansare de smartphone Apple si presiunea deadline-ului primit de cei care produceau aparatele.

Foxconn, compania care produce iPhone, iPad si alte electronice de la Apple, Dell sau HP a fost de multe ori acuzata ca ofera conditii de munca greu de indurat si supune angajatii la un stres psihologic iesit din normalitate.

Presiunea psihologica nu este singura conditie inumana in fabricile de produse electronice.

Organizatiile care militeaza pentru drepturile omului sustin ca muncitorii care testeaza microcip-uri si asambleaza LCD-uri pentru Samsung au fost expusi radiatiilor si pot fi in pericol sa se imbolnaveasca de cancer.

Responsabili cu intretinerea cablurilor de internet submarine

Cablurile care parcurg oceanele sunt cele care asigura conexiunea online intre oameni aflati pe diferite continente.

Contrar a ceea ce se crede, acest tip de cabluri asigura mai mult 99% din conexiunea de internet din lume, nu satelitii din spatiu.

In cazul in care are loc un cutremur pe fundul oceanului, cineva trebuie sa repare cablurile de conexiune pentru a restabili legatura care a devenit o necesitate pentru intreaga lume.

Desi exista roboti care aseaza si ingroapa cablurile pe fundul oceanului, oamenii sunt cei care ii controleaza, repara si uneori manevreaza cablurile cu o greutate considerabila.

Pericolele la care sunt expusi angajatii variaza de la incarcatura electrica mare, expunere la razele laser, pana la pericolele intalnite de obicei pe un vas de a aluneca, de a avea greturi sau chiar de a cadea in apa.

Reciclarea de deseuri electronice

Chiar daca decidem sa aruncam corect electronicele pe care nu le mai folosim, daca firma care se ocupa de reciclare nu respecta normele, sunt mari sanse ca aparatele sa nu ajunga in locuri special destinate reciclarii lor.

Oamenii care doresc sa castige niste bani in plus colecteaza aceste deseuri si le manevreaza fara echipamente speciale, intrand in contact cu substante chimice extraordinar de nocive.

Acestea pot afecta sistemul neurologic si cauza dizabilitati de invatare pentru cei tineri care se ocupa de asa ceva.

Extractia de minerale periculoase

Zona de est a republicii Congo este foarte bogata in "ingredientele-cheie" ale aparatelor electronice.

In zona se gasesc tantal pentru condensatoare, staniu pentru sudura placilor de baza, wolfram pentru telefoanele mobile si aur pentru conectarea componenelor electronice.

In ciuda acestor bogatii ale naturii, sute de mii de oameni lucreaza in conditii deosebit de grele pentru a extrage toate aceste minerale, de obicei sub comanda unor grupari armate.

Studiile arata ca fiecare din telefoanele noastre mobile, laptop-uri sau PC-uri contine cateva dintre aceste minerale periculoase.

Nicio companie nu a putut sa dovedeasca inca faptul ca produsele sale sunt obtinute in zone fara conflicte, insa Intel si Motorola sunt cateva din cele care fac cativa pasi in aceasta directie.

Realizarea infrastructurii tehnologice in zone de conflict

Fie ca muncesc pentru construirea infrastructurii de comunicare pentru civili, fie ca o fac pentru operatiunile militare, personalul care se ocupa de aceste proiecte munceste zilnic sub amenintarea armelor si bombelor.

Irak si Afghanistan sunt principalele zone in care angajatii isi risca viata pentru fiecare zi de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Inundații severe în Dubai: Ce rol a jucat programul de însămânțare a norilor
Marți, o ploaie torențială a provocat inundații în diverse zone ale Dubaiului, transformând străzile în adevărate râuri și determinând închiderea temporară a celui de-al doilea cel...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#job, #pericol, #sarcini, #tehnologie , #stiri Apple