Blackberry suprinde piata americana cu rezultate peste asteptari

Luni, 06 Aprilie 2009, ora 09:47
2089 citiri
Blackberry suprinde piata americana cu rezultate peste asteptari

Producatorul canadian de telefoane mobile Research in Motion (RIM), proprietarul brandului Blackberry, a anuntat rezultatele pe trimestrul fiscal incheiat la 28 februarie 2009 cu incasari in crestere si de asemenea profit net si baza de utilizatori in continua crestere, in ciuda crizei economice si a problemelor anuntate de concurentii sai, inclusiv Apple.

Blackberry a raportat incasari de 3,46 miliarde de dolari, in crestere cu 24,5% fata de trimestrul anterior din 2008. Cresterea este de 84% fata de perioada decembrie 2007 - februarie 2008. Veniturile din vanzarea de telefoane mobile reprezinta circa 83% din incasarile companiei, 12% vin din service si 2% pentru software, iar 3% sunt raportate ca alte venituri.

Pentru tot anul fiscal incheiat la 28 februarie, incasarile sunt de 11,07 miliarde de dolari, cu 84% mai mult decat anul anterior (6,01 miliarde de dolari). In ultimul trimestru, Research in Motion a reusit sa vanda 7,8 milioane de telefoane Blackberry, iar in anul fiscal circa 26 de milioane de terminale. Compania a adunat in ultimul trimestru circa 3,9 milioane de noi clienti in toata lumea, iar in total a trecut de 25 de milioane de utilizatori.

"Avem inca un trimestru record, cu crestere a numarului de clienti, crestere a volumului de telefoane vandute, ceea ce vorbeste despre succesul terminalelor Blackberry", a spus Jim Basillie, co-CEO al companiei canadiene.

"Pe parcursul anului fiscal am expediat telefonul cu numarul 50 de milioane, iar veniturile generate au depasit 11 miliarde de dolari", a adaugat el.

"Vestea si mai buna este ca in anul fiscal care urmeaza vedem numeroase oportunitati pentru RIM si partenerii sai", a precizat directorul companiei.

Profitul net al companiei in trimestrul analizat a fost de 518,3 milioane de dolari, fata de 396,3 milioane in trimestrul septembrie - noiembrie 2008 si 412,5 milioane in aceeasi perioada de anul trecut. Problemele de curs valutar nu au afectat Research in Motion, iar profitul net pe tot anul fiscal a fost de 1,89 miliarde de dolari, in crestere cu 46,3% fata de anul fiscal anterior.

Umatorul trimestru fiscal al companiei, martie - mai 2009, va aduce incasari de 3,3 - 3,5 miliarde de dolari, iar marja de profit pe aceasta perioada este de 43 - 44 % au declarat oficialii companiei. Probabil se vor adauga in lista inca 3,7 - 3,9 milioane de utilizatori.

Rezultatele, atat ca incasari, venituri, dar si ca numar de utilizatori sunt peste estimarile realizate de specialistii financiari de pe Wall Street. Acestia se asteptau ca Blackberry sa aiba un impact serios din cauza falimentelor in lant si a concedierii masive de angajati din Statele Unite, fenomene cauzate de criza economica si posibila recesiune din economie.

Exista deja zvonuri legate de lansarea de noi telefoane mobile, iar acest lucru i-a facut pe analistii financiari sa creasca ratingul actiunilor de la "sell" la "hold".

Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#apple, #blackberry, #piata, #producator, #rezultate, #utilizatori , #stiri Apple