Apple vrea sa rascumpere inca un pachet de actiuni de 30 de miliarde de dolari

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 09:35
1439 citiri
Apple vrea sa rascumpere inca un pachet de actiuni de 30 de miliarde de dolari

Apple a aprobat inca un program de rascumparare de actiuni, in valoare de 30 miliarde dolari, care se va desfasura pana la sfarsitul anului 2015 si a anuntat ca dividendele trimestriale acordate actionarilor au fost majorate cu aproximativ 8%, la 3,29 dolari pe actiune.

Miercuri, Apple a anuntat ca a vandut 43,7 milioane de iPhone-uri in trimestrul incheiat in luna martie, depasind cu mult estimarile de pe Wall Street, de aproximativ 38 de milioane de unitati, conform Reuters.

Veniturile Apple s-au majorat cu 4,6% in trimestrul mentionat, la 45,6 miliarde dolari, din nou peste estimarile facute de analistii de pe piata de capital, care prevedeau venituri de aproximativ 43,5 miliarde de dolari.

Vanzarile de iPhone au avut o crestere mai importanta in China si Japonia, dupa ce Apple a incheiat parteneriat cu operatorii NTT Docomo si China Mobile.

Veniturile totale din China, piata unde sunt incluse si Hong Kong si Taiwan, au crescut cu 13%, la 9,29 miliarde de dolari, in timp ce vanzarile din Japonia au crescut cu 26%, la 3,96 miliarde de dolari.

Piata de capital inca asteapta un nou iPhone

Problema principala din piata este daca Apple va scoate pe piata un nou produs revolutionar. Piata smartphone-uri se maturizeaza iar rivalii, cum ar fi Samsung Electronics si Google, isi majoreaza cotele pe piata terminalelor.

Multi spera ca urmatorul iPhone, despre care se vehiculeaza informatiile ca va avea un ecran mai mare, sa fie lansat in septembrie, luna in care Apple isi lanseaza, de obicei, noile produse.

Speculatiile din piata arata ca firma isi va imbunatati pozitia pe segmentul dispozitivelor portabile, cu un SmartWatch sau alt gadget, avand in vedere ca Tim Cook, CEO-ul Apple, a amintit de "noi categorii de produse", pentru 2014.

#apple vanzari, #Apple iPhone, #actiuni apple , #stiri Apple