Apple va folosi aplicatiile realizate in Flash

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 14:51
1326 citiri
Apple va folosi aplicatiile realizate in Flash

Dezvoltatorii de aplicatii pentru iPhone si iPad vor putea folosi aplicatiile realizate in Flash, doar daca respecta conditia impusa de Apple.

Conditia impusa de Apple este ca aplicatiile sa nu descarce vreun cod, lucru care le va oferi dezvoltatorilor destula flexibilitate in timp ce pastreaza cerintele de securitate ale Apple, potrivit Reuters.

Analistii spun ca aplicatiile vor putea sa fie construite in Flash si apoi convertite pentru a rula pe iOS, ceea ce nu era permis pana acum.

De asemenea, aplicatiile construite astfel vor putea fi folosite si pe iOS si pe Android. Totusi, asta nu inseamna ca pe iPhone si iPad vor fi vazute si site-uri in Flash.

Apple a luat decizia in urma presiunilor facute de dezvoltatorii de aplicatii, care spuneau ca le ia foarte mult timp sa construiasca doua versiuni, una pentru iOS si alta pentru Android. In anuntul oficial, Apple nu mentioneaza Adobe sau alte companii, dar precizeaza ca i-a ascultat pe programatori si a tinut cont de dorintele lor.

Decizia Apple de a accepta si aplicatii facute in Flash vine dupa un lung conflict cu Adobe. Steve Jobs spunea ca nu permite rularea Flash pe iPhone, iPod si iPad prin faptul ca acest program a fost facut pentru era "PC-urilor si mouse-urilor".

Jobs a mai afirmat ca utilizatorii de produse Apple nu trebuie insa sa-si faca griji pentru ca nu suporta Adobe Flash deoarece este plin de erori si lumea va evolua oricum inspre HTML5.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#apple, #aplicatii, #flash, #iphone, #ipad , #stiri Apple