Apple, Sony si Nokia, printre cele mai verzi companii

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 00:46
1546 citiri
Apple, Sony si Nokia, printre cele mai verzi companii

Apple, Sony si Nokia sunt printre companiile care ofera clientilor cele mai multe game de produse a caror productie nu foloseste substante periculoase pentru mediu, dupa cum arata Greenpeace.

Cele trei companii sunt lideri in topul producatorilor de electronice verzi, conform ghidului pentru electronice verzi realizat de organizatia Greenpeace.

Compania HP le calca pe urme, lansand in cadrul Consumer Electronics Show (CES 2010) computerul Compaq 8.000f Elite, un computer care nu contine PVC.

Samsung, Dell, Lenovo si LG Electronics au primit insa puncte de penalizare
, pentru ca nu au eliminat substante toxice din produsele lor, in ciuda promisiunilor.

Majoritatea companiilor si-au luat angajamentul de a elimina PVC-ul din produsele lor pana la sfarsitul anului 2009, insa au amanat actiunile concrete pana in 2011.

PVC-ul este mai daunator mediului decat orice alt tip de plastic, ducand la raspandirea de substante cancerigene in mediu atunci cand este ars.

"Companiile trebuie sa sprijine interdictiile legislative pentru a asigura ca sunt eliminate substantele toxice din produsele elextronice", sustin activistii Greenpeace.

"Sony Ericcson si Apple au facut deja apel la institutiile europene pentru a sprijini aceste interdictii. alti jucatori importanti pe piata, ca HP, Dell si Acer, care nu s-au pronuntat pana acum, trebuie sa se asigure ca interdictia va trece in parlamentul UE", sustine Iza Kruszewska, de la Greenpeace.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, #sony, #nokia, #eco , #stiri Apple