Apple si Google te spioneaza. Cine mai profita de smartphone-ul tau?

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 10:28
3341 citiri
Apple si Google te spioneaza. Cine mai profita de smartphone-ul tau?

Stiu cui i-ai trimis mesaje si unde ai luat cina aseara, pentru ca le-ai spus chiar tu. Google si Apple primesc constant informatii de la utilizatorii smartphone-urilor, insa cine poate da asigurari ca fluxul informatiilor se opreste aici? 

"Telefoanele inteligente" de astazi sunt instrumente uimitoare.

Iti permit sa navighezi pe Web, sa iti citesti e-mail-urile, sa urmaresti clipuri pe Youtube, sa initiezi video-conferinte sau sa joci "Angry Birds", din orice colt al lumii.

Poti gasi restaurantele din apropiere care au cel mai bun meniu.

Dintre ele, il poti alege pe cel care ofera discount-uri.

In timp ce faci toate aceste lucruri, smartphone-urile te urmaresc, noteaza localizarea si stocheaza informatii fara sa te avertizeze, pe o perioada nelimitata de timp.

In ceea ce priveste datele de localizare, atat Apple cat si Google au o problema in a se mentina sub limita incalcarii intimitatii.

La inceputul saptamanii trecute, doi experti in securitate americani au aratat cu iPhone-urile si iPad-urile care ruleaza sistemul de operare iOS 4 salveaza coordonatele geografice a locurilor pe care le-ai vizitat in fisiere criptate si ascunse.

Motivul pentru care se intampla acest lucru este necunoscut, compania lui Jobs inca nu a facut nicio declaratie pe aceasta tema.

Dupa valurile generate de dezvaluirile celor doi specialisti, a urmat semnalul de alarma tras de Wall Street Journal, care scria ca Apple si Google receptioneaza in mod constant informatii de la device-urile mobile.

Intr-o scrisoare adresata unui senator american, Apple a recunoscut partial ca obisnuieste sa culeaga informatii cu privire la turnurile de telefonie mobila si retelele Wi-Fi, cu scopul de a imbunatati experienta utilizatorului.

Niciun cuvant despre stocarea informatiilor in fisiere criptate si ascunse in memoria smartphone-ului.

Unele voci apropiate Apple sustin ca este vorba de un bug. Google, pe de alta parte, nu poate apela la scuza "colectam date pentru a imbunatati experienta".

Potrivit Wall Street Journal, informatiile de localizare se transmit indiferent daca pe smartphone ruleaza vreo aplicatie.

Informatiile sunt legate de numarul unic de identificare al telefonului, pentru a putea detecta cu exactitate cine si unde se afla.

Teama cea mai mare este ca informatiile incap nu numai in mainile gigantilor Apple si Google.

Este posibil ca dezvoltatorii de aplicatii, retelele de telefonie si alti jucatori din domeniu sa aiba acces la aceste date, noteaza PC World.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar. Care este motivul
Apple se confruntă cu un nou proces judiciar, de această dată în Regatul Unit, unde un grup de aproximativ 1500 de dezvoltatori de aplicații a intentat o acțiune în instanță împotriva...
#apple, #date private, #google, #informatii private, #ipad, #iphone, #smartphone, #spioni telefon , #stiri Apple