Apple si Asus ies cel mai bine la capitolul satisfactia utilizatorului

Joi, 20 August 2009, ora 11:19
1706 citiri
Apple si Asus ies cel mai bine la capitolul satisfactia utilizatorului

Cel mai recent studiu legat de satisfactia utilizatorilor de computere releva faptul ca Apple si Asus obtin nota maxima la capitolul fiabilitate, spune compania de service IT Rescuecom.

Cercetarea este confirmata si de alte studii oficiale facute publice in ultimele zile, scrie presa americana.

Studiul a fost efectuat pe parcursul trimestrului doi, pe baza apelurilor la suport tehnic inregistrate de compania americana.

Cele mai putine apeluri de service au fost pentru laptopuri Apple si Asus, a explicat David Milman, director executiv Rescuecom.

Fiabilitatea este data de piesele bune incorporate de cele doua companii, dar si de implementarea propriului serviciu de suport tehnic, ceea ce reduce nevoia de a apela la un alt furnizor de service.

Lenovo, producatorul chinez care a cumparat divizia de computere IBM, a iesit pe locul al treilea, avand produse peste medie.

Toshiba si Hewlett Packard ocupa locurile patru si cinci, spune studiul Rescuecom.

Compania a primit in trimestrul al doilea al anului circa 12.000 de apeluri la call-centerul de suport. Universitatea din Michigan a realizat un studiu propriu legat de satisfactia utilizatorilor de computere.

American Consumer Satisfaction Index pune pe primul loc tot compania Apple, cu un scor de 85 din 100, iar Dell vine pe locul al doilea cu 75 din 100.

Dell are un scor destul de slab in studiul Rescuecom, fiind pe locul 7, cu 22% mai multe apeluri decat HP.

Hewlett Packard si Acer au primit 74 de puncte din 100. Cumparatorii, mai ales cu ocazia crizei economice, cauta sisteme care sa fie cat mai fiabile, sa beneficieze de garantie si suport tehnic.

Sistemele mai ieftine utilizeaza si componente de calitate redusa, care cauza aceste probleme tehnice. Compania Rescuecom a luat in calcul si principalele componente in modul de notare, placi de baza, hard-disc, placi video si asa mai departe.

De asemenea, aplicatiile software incluse in sistemele IT au adus puncte suplimentare sau note proaste.

"Daca un producator de computere include aplicatii software care sunt utile, precum cele de securitate, acest lucru reduce dependenta de un specialist tehnic platit suplimentar", a explicat oficialul Rescuecom.

Asus a devenit cunoscut in ultima perioada dupa lansarea micutului Eee PC, care are versiuni din ce in ce mai performante.

"Sunt in top si din cauza ca toate laptopurile lor sunt foarte noi, ramane de vazut cum se vor clasa peste doi-trei ani", a spus David Milman.

Apple ramane un lider in domeniul calitatii, cu serviciu de suport tehnic dedicat, chiar si locatii speciale in care utilizatorii pot merge sa-si rezolve diversele probleme.

Oficialul a tinut sa sublinieze ca angajatii Rescuecom sunt certificati de Apple pentru suport tehnic, dar nu au avut prea multe apeluri de la clienti nemultumiti.


Vezi cursul de schimb BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#apple, #asus, #c, #it , #stiri Apple