Apple si-a dublat bugetul pentru noul sediu, la 5 miliarde de dolari

Vineri, 05 Aprilie 2013, ora 12:13
3611 citiri
Apple si-a dublat bugetul pentru noul sediu, la 5 miliarde de dolari

Bugetul alocat de Apple pentru constructia noului sediu proiectat de companie, cladirea in forma de inel comparata de Steve Jobs cu o nava spatiala, a crescut la 5 miliarde de dolari, de la mai putin de 3 miliarde de dolari in 2011, potrivit unor surse apropiate proiectului.

Steve Jobs a prezentat proiectul in iunie 2011, cu 4 luni inainte sa moara, consiliului local din Cupertino, California, unde este situat si actualul sediu al Apple, citate de Bloomberg.

Campusul, o cladire cu 4 etaje, in forma de inel, inconjurat de 6.000 de copaci, ar trebui sa fie suficient de incapator pentru 12.000 de angajati, cu toate facilitatile necesare.

"Seamana putin cu o nava spatiala. Avem sansa sa construim cea mai buna cladire de birouri din lume. Cred ca studentii la arhitectura vor veni sa o vada", spunea Jobs la intalnirea cu consiliul local.

Noul sediu Apple, aproape cat Casa Poporului

Cu o suprafata de peste 260.000 metri patrati, o treime din cea a Pentagonului (620.000 metri patrati) sau mai mult de doua treimi din aria Casei Poporului (330.000 metri patrati), noul sediu al Apple ar urma sa fie inconjurat, potrivit proiectului, de 71 de hectare de parcuri, cu copaci in zone intinse unde in prezent sunt situate parcari astfaltate. Drumurile de acces si parcarile ar urma sa fie exclusiv subterane.

Jobs spera ca lucrarile sa inceapa in 2012, cu inaugurarea in 2015. O sursa apropiata proiectului sustine ca Apple va incepe in luna iunie sa demoleze cele 26 de cladiri aflate in prezent in zona respectiva.

Contactati de Bloomberg, reprezentantii Apple au refuzat sa comenteze informatiile.

Directorul general al companiei, Tim Cook, a declarat in februarie ca data inaugurarii a fost amanata pana in 2016.

Surse apropiate situatiei sustin ca Apple a amanat proiectul pentru a reduce costul investitiei cu 1 miliard de dolari inainte de inceperea lucrarilor. Astfel de proiecte mari depasesc de multe ori bugetul alocat, insa Apple are rezerve cash de 137 miliarde de dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#sediu nou Apple, #costuri sediu Apple, #buget cheltuieli Apple , #stiri Apple