Apple reclama Nokia la Comisia Internationala pentru Comert din SUA

Luni, 18 Ianuarie 2010, ora 12:26
2772 citiri
Apple reclama Nokia la Comisia Internationala pentru Comert din SUA

Compania americana Apple a depus o plangere la Comisia Internationala pentru Comert din Statele Unite impotriva Nokia, parte a unui conflict juridic, vizand incalcarea unor patente, inceput in octombrie 2009 de grupul finlandez, transmite Reuters. 

"Nokia a va studia plangerea cand va o primi si se va apara in continuare cu hotarare", a declarat un purtatorul de cuvant al grupului finlandez, citat de Mediafax.

La finele lunii decembrie, Nokia a depus, de asemenea, o sesizare la Comisia Internationala pentru Comert din Statele Unite, acuzand incalcarea a sapte patente ale sale.

"O batalie juridica de durata este aproape inevitabila, indiferent de decizia comisiei pentru comert", a declarat seful diviziei de cercetare la compania britanica de consultanta CCS Insight, Ben Wood.

Comisia pentru comert poate interzice vanzarea unor produse in Statele Unite, o piata esentiala pentru Apple, dar mai putin importanta pentru Nokia.

Nokia, impreuna cu Ericsson si Qualcom, detin foarte multe din patentele importante la fabricarea unui telefon mobil.

Analistii considera ca disputa dintre Nokia si Apple va aduce castigatorului beneficii de sute de milioane de dolari pe an si reflecta schimbarile fundamentale care se produc in industria globala a telefoniei mobile, pe masura ce telefoanele se transforma in mini-computere care pot fi utilizate atat pentru traditionalele convorbiri, cat si pentru navigare pe internet, redare de fisiere video si audio sau jocuri video.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
#apple, # nokia, # comisia, # internationala, # comert , #stiri Apple