Apple lanseaza ultima versiune a tabletei iPad pe 22 octombrie. Ce dotari va avea

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 12:25
2625 citiri
Apple lanseaza ultima versiune a tabletei iPad pe 22 octombrie. Ce dotari va avea
Sursa foto: Yoda.ro

Apple va prezenta noua generatie de tablete iPad, mai performante si cu un design imbunatatit, in cadrul unui eveniment programat pentru 22 octombrie, a declarat o sursa apropiata situatiei.

Compania va dezvalui atat o noua varianta a iPad cu diagonala de 9,7 inci, cat si o noua tableta iPad mini, a afirmat persoana citata, scrie Bloomberg.

De asemenea, Apple va prezenta noul sistem de operare pentru computerele personale Mac.

Apple a prezentat in luna septembrie noua generatie iPhone, completata pentru prima data de smartphone cu un pret usor mai mic, care va inlocui varful de gama de anul trecut.

Noul iPad de 9,7 inci va fi mai subtire decat varianta de anul trecut, au declarat anterior surse apropiate situatiei. De asemenea, iPad mini va avea un ecran de inalta rezolutie, apropiat calitativ cu cel cu care este echipata varianta mai scumpa.

Ca de obicei, oficialii Apple pastreaza tacerea

Contactati de Bloomberg, reprezentantii companie au refuzat sa comenteze informatiile.

In absenta unor noi modele care sa atraga clienti, piata tabletelor a scazut in trimestrul al doilea, ceea ce sugereaza o acumulare de cerere, noteaza Bloomberg.

Apple este liderul pietei tabletelor, insa cota de piata a companiei este in scadere odata cu cresterea popularitatii produselor concurente, bazate pe sistemele de operare Google Android si Microsoft Windows.

Actiunile Apple au inchis marti la New York in scadere cu 1,4%, la 480,94 dolari. De la inceputul anului, Apple a pierdut 9,6% din valoarea de piata.

#lansare iPad 5, #lansare iPad Mini, #piata tablete, #concurenta iPad , #stiri Apple