Apple, expert in arta lansarii de produse. Vezi logica pentru iPhone 5

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 17:46
2240 citiri
Apple, expert in arta lansarii de produse. Vezi logica pentru iPhone 5

Apple este o adevarata masinarie inteligenta de marketing si publicitate. Compania a dobandit perfect arta de a controla anunturile privind lansarea de produse, dar si arta de a genera un ciclu infinit de stiri, lucru pe care nicio alta companie nu l-a facut pana acum.

Un raport recent aparut in presa arata ca lansarea iPhone 5 va avea loc marti, 4 octombrie, si poate fi considerat cel mai graitor exemplu pentru suprematia Apple, potrivit Information Week.

Publicatia a "descusut" secretele gigantului si le analizeaza in detaliu.

In primul rand, ia in calcul un aspect putin cunoscut de majoritatea oamenilor, faptul ca luna octombrie este un extrem de aglomerata pe segmentul hi-tech.

Iata evenimentele cu greutate din perioada urmatoare:

Pe 7 octombrie va avea loc actualizarea strategiei Sprint. Managementul companiei Sprint urmeaza sa discute planurile pentru retea si sa raspunda intrebarilor adresate de presa. Intalnirea ar putea genera stiri privind trecerea Spring la LTE, sau alte planuri puse la cale de Sprint 4G.

Intre 11 si 13 octombrie se va desfasura CTIA: Enterprise and Applications, evenimentul anual realizat de organizatia de lobby pentru industria wireless. In cadrul aceste intalniri se anunta, de obicei noi telefoane si servicii.

BlackBerry Devcon Americas, mai exact conferinta anuala pentru dezvoltatori tinuta de Research In Motion, va avea loc intre 18 si 20 octombrie. Anul trecut, RIM a przentat PlayBook, in cadrul conferintei de la Devcon.

Chicago va gazdui intre 24 si 27 octombrie evenimentul 4G World, in cadrul caruia vor fi prezentate evolutia si schimbarile din industria telecom. Anul acesta, conferinta va cuprinde WiMax, LTE si alte tehnologii de networking existente in Statele Unite.

Intre 26 si 27 octombrie va avea loc evenimentul anual Nokia World. Intalnirea Nokia din 2011 ar putea fi cu mare greutate, intrucat multi specialisti cred ca gigantul finlandez va prezenta prima varianta a software-ului Windows Phone 7, sau chiar primul dispozitiv Windows Phone 7.

Apple vrea sa iasa in fata, la propriu


Luand in considerare toate aceste evenimente, e cat se poate de evident ca mai raman putine zile libere din luna octombrie, in care Apple sa se desfasoare in voie in fata presei.

Programarea lansarii iPhone 5 pentru prima saptamana a lunii Octombrie poate fi cea mai avantajoasa alegere, astfel incat gigantul sa iasa in fata reflectoarelor inainte ca alte stiri sa erodeze valva creata pe seama noului smartphone Apple.

Antecedentele Apple sustin teoria


La inceputul acestui an, Apple si Verizon Wireless au trimis invitatii in cea de-a doua zi a Consumer Electroncis Show la ceea ce urma sa fie lansarea Verizon iPhone. Invitatiile au avut un impact atat de puternic, incat au depasit audienta oricarei stiri venite de la Las Vegas cu privire la evenimentul CES.

In plus, evenimentul din 2007 in care Apple isi lansa primul iPhone in San Francisco nu poate fi uitat atat de usor, mai ales in conditiile in care a avut loc in prima zi a CES 2007. Acel simplu anunt a facut ca aproape totae stirile din acel an provenite de la evenimentul din Las Vegas sa paleasca in fata anuntului facut de Apple.

Sptamana 3-7 octombrie, momentul ideal pentru iPhone 5

Astfel, prima saptamana din octombrie este considerata de catre specialisti momentul perfect in care Apple poate sa isi lanseze noul iPhone dupa strategia deja consacrata si extrem de eficienta pe care nu are niciun motiv sa o abandoneze.

Desigur, Apple si-ar putea schimba planurile oricand, insa declaratiile provenite de la surse anonime sustin si ele ca data ar fi fost stabilita pentru 4 octombrie. In plus, potrivit acelorasi surse, Apple planuieste sa puna in vanzare iPhone 5 la doar cateva saptamani dupa lansarea produsului, scrie AllThingsD.

Anuntul si lansarea iminenta a noului iPhone 5 va fi in continuare o stire de top pentru cel putin o luna, pe sectiunea hi-tech a oricarei publicatii din intreaga lume.

#apple lansare produse, #lansare iphone 5, #lansare octombrie iphhone , #stiri Apple