Apple, cea mai apreciata companie din lume

Sambata, 06 Martie 2010, ora 00:34
5089 citiri
Apple, cea mai apreciata companie din lume

Cele mai de succes companii din lume nu sunt intotdeauna si cele mai populare. Asa se face ca pe langa Apple sau Google, oamenii de afaceri apreciaza si Goldman Sachs, una dintre institutiile financiare americane considerate responsabile de criza mondiala.

Publicatia Fortune a intocmit topul celor mai apreciate companii, in randul oamenilor de afaceri.

1. Apple


Steve Jobs a reusit sa-si mentina compania pe primul loc, in acest top, pentru al treilea an consecutiv.

Cu 250 de milioane de IPod-uri, 43 de milioane de unitati iPhone si 32 milioane de iPod Touch vandute pana in prezent, alaturi de previziunea unor vanzari la fel de spectaculoase pentru tableta iPad, Apple este cea mai apreciata companie in mediul de afaceri.

De ce este Apple atat de admirata?
Pentru produsele sale care au revolutionat gusturile si obiceiurile consumatorilor, de la modul in care ascultam muzica, pana la modul in care interactionam cu ajutorul unui telefon mobil.

Recunoscuta pentru inovatie si pentru loialitatea fata de consumatori, politica Apple a castigat respectul si admiratia oamenilor de afaceri de peste tot.

Norbert Reithofer,CEO-ul BMW, spunea cu admiratie despre Apple ca "intreaga lume si-a tinut respiratia, atunci cand a fost lansat iPad. Acesta inseamna brand management la cel mai inalt nivel".

2. Google

Google sufla in ceafa celor de la Apple si in clasamentul Fortune. "Copilul teribil" al internetului a devansat Berkshire Hathaway a lui Warren Buffet.

Google a avut venituri de 23,6 miliarde de $ anul trecut si continua sa domine segmentul de cautari pe internet si sa atraga cei mai inteligenti webdesigneri si programatori.

Intre timp, Youtube, despre care criticii declarau ca nu va face niciodata bani, a inceput sa dea semne de crestere, iar analistii se asteapta sa devina profitabil incepand cu anul viitor.

Momentan, atentia tuturor este concentrata asupra Android, sistemul de operare pentru “telefoane inteligente”.

3. Berkshire Hathaway


Warren Buffet este cunoscut drept un geniu al investitiilor si un clarvazator al evolutiei pietelor.

Anul trecut, Buffet a tinut prima pagina a ziarelor cand a anuntat ca Berkshire va face cea mai mare achizitie a sa, Burlington Northern Santa Fe, pentru care a si platit, de altfel, 26 de miliarde de $.

Actiunile Berkshire sunt unele dintre cele mai performante din piata, in conditiile in care anul trecut, in plina criza, s-au apreciat cu 19,8%.

4. Johnson&Johnson

In anul 2008, J&J a fost una dintre cele mai profitabile companii prezente in topul Fortune 500.

Compania farmaceutica este renumita si pentru modul in care actiunile sale au performat in ultimii ani.

Cu toate acestea, criza economica a obligat compania sa concedieze 7000 de angajati in noiembrie anul trecut.

Chiar si asa, multumita inovatiilor si managementului performant, compania continua sa castige admiratia si respectul oamenilor de afaceri.

5. Amazon.com

Desi ritmul vanzarilor a incetinit in Statele Unite, anul trecut Coca Cola a crescut in pietele emergente, precum China, India si in unele tari din Europa.

Punctul forte al companiei este brandul puternic pe care si l-a creat de-a lungul timpului.

Chiar daca obiceiurile de consum ale americanilor s-au schimbat de-a lungul timpului, orientandu-se catre consumul de produse naturale si catre o viata mai sanatoasa, Coca-Cola a ramas intre preferintele lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple lucrează la un model de ochelari inteligenți. Pot înlocui căștile AirPods
Apple se află în plin proces de dezvoltare a unei noi game de produse inteligente alimentate de inteligență artificială, inclusiv ochelari inteligenți, căști AirPods cu camere și inele...
#afaceri, #apple, #apreciate, #companii, #google, #jobs, #steve, #top , #stiri Apple