Apple, acuzata ca vinde copii piratate ale cartilor

Duminica, 18 Martie 2012, ora 16:44
1360 citiri
Apple, acuzata ca vinde copii piratate ale cartilor
Apple, acuzata de scriitori chinezi

Un grup de 22 de autori chinezi au dat in judecata Apple pentru 50 milioane yuani (8 milioane de dolari), acuzand compania ca vinde, prin App Store, copii nelicentiate ale cartilor scrise de ei.

Grupul, denumit Alianta pentru drepturile scriitorilor, a cerut anul trecut Apple intr-o petitie sa inceteze distributia electronica a operelor, dupa ce a reusit sa convinga Baidu, cel mai mare motor de cautare din China, sa nu mai publice materialele pe platforma Baidu Library, relateaza Mediafax.

Autorii acuza Apple ca vinde versiuni piratate a 95 de carti, potrivit agentiei dep resa Xinhua, care nu precizeaza tribunalul unde se va judeca procesul.

"Ca detinatori de drepturi de proprietate intelectuala, intelegem importanta protejarii proprietatii intelectuale, iar atunci cand primim plangeri raspundem prompt si adecvat", a declarat purtatorul de cuvant al Apple Carloyn Wu.

Companiile straine se plang de ani buni de modul relaxat in care sunt aplicate in China legile privind drepturile de proprietate intelectuala.

Recent, tot mai multi detinatori chinezi de copyright au inceput sa faca presiuni pentru o mai buna protectie din partea autoritatilor.

#apple store, #carti online, #carti electronice, #apple proces , #stiri Apple