Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Apple a scapat de investigatiile Comisiei Europene

Apple a scapat de investigatiile Comisiei Europene

Comisia Europeana (CE) a oprit doua investigatii care vizeaza Apple, in legatura cu iPhone, dupa ce compania si-a schimbat politica de restrictii, permitand prestarea de reparatii in afara tarii de unde a fost cumparat telefonul si reducand limitarile impuse dezvoltatorilor de aplicatii, informeaza Mediafax. 

Autoritatile europene pentru concurenta si-au anuntat sambata decizia, aratand ca schimbarile efectuate de Apple vor da clientilor posibilitatea de a alege intre diferite alternative in privinta reparatiilor si software-ului.

Executivul UE a lansat in primavara cele doua investigatii privind politica de afaceri a Apple in legatura cu iPhone.


Atunci, Comisia se arata ingrijorata de faptul ca Apple impunea ca anumite servicii de reparare a telefonului sa poata fi prestate numai in tara de achizitie, dar si de restrictiile asupra dezvoltarii de aplicatii pentru iPhone, care specificau ca dezvoltatorii pot crea "apps" numai folosind instrumentele de progamare oferite de companie.


CE a aratat sambata ca modificarile aduse de Apple politicii de utilizare a iPhone elimina motivele de ingrijorare.


Autoritatile europene pot amenda companiile cu pana la 10% din veniturile anuale obtinute la nivel global pentru incalcarea legislatiei UE pentru concurenta.


Microsoft si Intel, alti doi giganti ai industriei IT americane, au fost sanctionati anterior cu amenzi de peste un miliard de euro. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1316 ori
Citeste mai multe despreapple investigatie comisia europeana