Apple a prezentat un nou desktop Mac mini si un nou laptop MacBook Air

Miercuri, 31 Octombrie 2018, ora 10:00
3042 citiri
Apple a prezentat un nou desktop Mac mini si un nou laptop MacBook Air
Foto: CC0 Creative Commons

Grupul informatic american Apple a prezentat o noua versiune imbunatatita a desktop-ului Mac mini, prima dupa 2014, la un eveniment organizat marti la New York, transmite Bloomberg.

Desktop-ul Mac mini nu include un monitor, tastatura sau mouse. Computerul este popular in randul dezvoltatorilor de aplicatii si managerilor de ferme de servere.

Noua versiune de Mac mini prezentata marti are o carcasa fabricata in proportie de 100% din aluminiu reciclat. La interior, Mac mini are pana la sase procesoare, o memorie de sistem de pana la 64 GB si o memorie interna de tip flash de maxim 2TB. Noua versiune este disponibila incepand din 7 noiembrie la un pret incepand de la 779 dolari.

De asemenea, Apple a dezvaluit marti o noua versiune a laptop-ului MacBook Air, echipat cu un ecran Retina display cu o diagonala de 13,3 inchi, Touch ID o noua tastatura si un procesor Intel Core i5. In pofida imbunatatirilor, noul MacBook Air are un volum cu 17% mai mic decat predecesorul, cantareste doar 1,2 kilograme si are o grosime de 1,5 centimetri. Si acest produs va fi disponibil incepand din 7 noiembrie la un pret incepand de la 1.199 dolari.

Noul MacBook Air va fi destinat consumatorilor care cauta un computer Apple mai ieftin, dar si scolilor care deseori cumpara laptopuri in numar mare.

Apple este devansat de alte companii pe piata computerelor destinat institutiilor de invatamant. Potrivit firmei Futuresource Consulting Ltd., in ultimul trimestru din 2017 laptopurile Chromebooks au reprezentat 60% din dispozitivele livrate catre institutiile de invatamant primar si secundar din SUA.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#nou desktop Mac mini, #nou laptop MacBook Air , #stiri Apple