Ai idee cine iti fabrica iPhone-ul? Minori exploatati, cu peste 60 ore de munca/saptamana

Vineri, 25 Ianuarie 2013, ora 12:31
2342 citiri
Ai idee cine iti fabrica iPhone-ul? Minori exploatati, cu peste 60 ore de munca/saptamana

Un audit inceput de Apple anul trecut a relevat faptul ca in fabricile furnizorilor sai exista mai multe cazuri de angajati minori, discriminare si probleme de salarizare.

Apple se bazeaza in mare parte pe parteneri asiatici pentru asamblarea de dispozitive iPhone si iPad, precum furnizorul taiwanez Foxconn Technology Group.

Compania a realizat anul trecut 393 de audituri, in crestere cu 72% fata de 2011, cercetand unitati unde lucreaza peste 1,5 milioane de angajati care asambleaza gadgeturile sale.

Apple s-a confruntat in ultimii ani cu acuzatii potrivit carora profiturile sale ar fi realizate pe spatele unor oameni saraci, tratati necorespunzator, cu incalcarea normelor in domeniu.

Criticismul s-a nascut in jurul anului 2010, dupa ce s-au raportat mai multe sinucideri in cadrul Foxconn.

Foxconn este denumirea comerciale a Hon Hai Precision Industry, care are 1,2 milioane de angajati in China.

Sub conducerea lui Tim Cook, care a preluat pozitia de director excutiv de la Steve Jobs, in 2011, Apple a facut primii pasi pentru a-si mari transparenta. Anul trecut, compania a fost de acord sa delege auditurile catre o organizatie independenta, Fair Labor Association.

Intr-un interviu pe care l-a acordat joi, vicepresedintele operatiunilor, Jeff Williams, a declarat ca Apple s-a concentrat pe rezolvarea a doua dintre cele mai provocatoare probleme: sa se asigure ca nu exista angajati minori in randul furnizorilor sai si sa limiteze numarul de ore muncite la 60 pe saptamana, potrivit Reuters.

Oficialii companiei au declarat ca Apple a incetat relatia comerciala cu producatorul de componente Guangdon Real Faith Pingzhou Electronics, dupa ce a descoperit 74 de cazuri de angajati minori. Apple a descoperit ca agentia de munca a falsificat documentele, pentru a permite copiilor sa munceascax ilegal in cadrul furnizorului de componente.

Apple a auditat inclusiv Samsung Electronics, in ceea ce priveste conditiile de munca si a descoperit ca in 95% dintre cazuri sunt indeplinite reglementarile in domeniu.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#angajati minori Apple, #audit resurse umane Apple , #stiri Apple