A inceput productia noului iPad. Cand va fi lansat pe piata

Marti, 12 August 2014, ora 14:21
1579 citiri
A inceput productia noului iPad. Cand va fi lansat pe piata
Sursa foto: Reuters

Partenerii Apple au inceput sa asambleze noul iPad, model cu care compania incearca sa revigoreze vanzarile de tablete, conform unor surse din industrie, citate de Bloomberg.

Noul iPad cu diagonala de 9,7 inci (24,6 cm) este asteptat sa apara pe piata pana la sfarsitul actualului trimestru sau la inceputul urmatorului, informeaza Reuters.

Apple, compania care a creat segmentul tabletelor cu primul sau iPad produs in 2010, a constat o scadere accentuata a vanzarilor in ultimi ani, ca urmare a cresterii popularitatii telefoanelor inteligente, dar si a incetinirii ritmului de inlocuire a tabletelor mai vechi.

Si noul iPad mini urmeaza sa fie lansat in acest an

De asemenea, o noua versiune a terminalului iPad mini de 7,9 inci intra in productie si cel mai probabil va fi disponibil in magazine pana la sfarsitul anului.

Purtatoarea de cuvant a companiei americane, Trudy Muller, nu a comentat aceste informatii.

International Business Machines (IBM) a anuntat in luna iulie un parteneriat cu Apple, ceea ce ar putea conduce la o crestere a volumului vanzarilor de iPad si iPhone, prin intodroducerea acestor terminale pe segmentul de afaceri.

In trimestrul incheiat in luna iunie, Apple a vandut 13,2 milioane de iPad-uri, cu opt procente mai putin decat in acelasi interval din anul anterior. Vanzarile acestor terminale, care genereaza 15% din totalul veniturilor companiei, au coborat sub asteptarilor jucatorilor de pe Wall Street pentru al doilea trimestru consecutiv.

#apple ipad, #iPad Mini, #iphone ipad, #vanzare iPad , #stiri Apple